Emek

İzmir’de sağlık emekçileri 1 Mayıs’ı kutladı

İzmir’de pek çok işyerinde işçiler, emekçiler 1 Mayıs kutlamalarını sürdürürken sağlık emekçileri de hastanelerinde basın açıklaması yaptı, 1 Mayıs'ı kutladı.

İzmir’de iş yerlerinde işçiler, emekçiler 1 Mayıs kutlamalarını sürdürüyor. Sağlık emekçileri de hastanelerde taleplerini dile getirdi. SES, Sağlık İş, Tabip Odası başta olmak üzere Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim Araştırma, Ege Üniversitesi Hastanesi, Çiğli Bölge Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanelerinde ile Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 Mayıs kutlandı. Basın açıklaması öncesinde ise hastanelerde pandemide yaşamını yitiren tüm sağlık emekçileri için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim Araştırma hastanesinde ise SES, Sağlık İş, Tabip Odası bir araya gelerek 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Yapılan kutlamada SES İzmir Şube yönetim kurulu üyesi Hülya Ulaşoğlu, Tabip Odası Sekreteri Lütfi Çamlı ve Sağlık İş Genel Merkez yöneticisi Adem Sarıçoban konuştu. Pandemi sürecinde sağlık emekçilerin yaşadığı sorunlara değinilen konuşmalarda eşit işe eşit ücret, 3600 ek gösterge, ek ödemelerden sağlık işçilerinin de yararlanması gibi acil talepleri sıralanırken,1 Mayıs yasağına rağmen iş yerlerinde kutlamalara devam edeceklerini söylediler.

Adem Sarıçoban “Çıkarılan Kanun ve Yönetmeliklerin, emekçilerden değil sermayeden yana olduğu her defasında biz emekçilere gösterilmeye devam ediliyor, işsizler 1170 lira ile geçinmek zorunda bırakılırken, işçi ve emekçileri ise toplu sözleşmesiz çalışmaya, işçilerin geleceği olan Kıdem Tazminatını fona aktarmaya çalışarak sefalet içinde yaşamaya zorunlu bırakıyor” diye konuşan Sarıçoban, “İnsanca yaşamak, çalışmak istiyoruz. Güvence ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Toplu iş sözleşmesinin bir an önce imzalanmasını istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımıza dokunulmamasını istiyoruz. 696 Nolu KHK da yasal değişiklik istiyoruz. Pandemi mücadelesinde desteklenmek, ek ödemelerdeki işçi-memur ayrımının kaldırılmasını istiyoruz” diyerek talepleri sıraladı.

  • Tüm sağlıkçılara 5 günde 1 test yapılmalı
  • Kovid-19 iş kazası olarak kabul edilmeli, Kovid-19 meslek hastalığıdır
  • Yıpranma payı tüm sağlık çalışanına 5 yılda bir verilsin, sağlık çalışanlarının erken emeklilik hakkı olsun
  • Gece nöbetleri 2 mesai sayılsın ve ücreti ona gore ödensin
  • 3600 ek ödeme tüm sağlıkçılara verilsin
  • Sağlıkta personel açığı giderilsin, uzun mesailer son bulsun
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu