Belediye binası önünde toplanan işçiler “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarıyla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı protesto etti. İşçilerin alkışlı protestoları arasından belediyeye giren Serkan Acar’ın rahat tavırları ise dikkat çekti.
Dün işten çıkışlarını öğrenen kadın işçiler, “En son 2007’de kadro alındı. En azımız 15 yıllık işçi. Bunca senelik emeğimiz hiç edildi” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.
Petrol-İş Aliağa Şube yöneticileri de yaşananlara tepki göstererek işçilerle dayanışma çağrısında bulundu.
İşten atılan işçilerin aileleri ise ilk gün belediye binası önüne gelerek Başkan Serkan Acar’la görüşmek istedi. Ancak Serkan Acar ailelerle görüşmeyi kabul etmedi.
Belediye binası önünde yapılan eylemde, PETKİM, TÜPRAŞ, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçi temsilcileri ile kadınlar, ortaokul ve lise öğrencileri, yürümekte zorlandığı için tekerlekli sandalye ile gelenler, işçilerin eşleri, kardeşleri de yer aldı.
Kendi döneminde 273 milyon lira borçlanan belediyeden işçilerin ekonomik gerekçelerle çıkarılması ise Başkan Serkan Acar’a tepkileri artırdı.
İşten Atmalar Devam Ediyor!
Öte yandan Aliağa Belediyesinde işten atmalar da devam ediyor. 100’ü kadrolu 22’si şirket çalışanı işçinin işten atılmasının ardından mesai bitiminde 10 işçinin daha işten çıkarıldığı öğrenildi.
Dün sabah saatlerinde iş akitlerinin fesih edildiğini öğrenen Genel-İş üyesi işçiler eylemlerinin ikinci gününde Aliağa belediyesi önünde çadır kurarak bekleyişlerini sürdürdü.
Şimdiye kadar 122 işçinin çıkarıldığı Aliağa Belediyesinde sendika temsilcileri, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın görüşme taleplerine yanıt vermediğini aktarırken mesai başlangıcında belediyeye gelen Acar’ın kapıdan girerken işçilere bakarak gülümsemesi işçiler tarafından tepkiyle karşılandı.
Gün boyu sendikanın kurduğu çadırda sloganlar atarak işten çıkarılmalarını protesto eden işçilere Aliağa polisi çadırı kaldırmaları ve slogan atmamaları yönünde baskı uyguluyor.
İşçilerin kurduğu çadırı kaldırmaması durumunda çadırın zorla kaldırılacağını söyleyen polis ve sendika temsilcileri arasında tartışmalar yaşandı.
İşçiler belediye önüne kurulan çadırı boş bir araziye taşırken belediye önündeki protestolarını sürdürdü.
Mesai saatinin bitiminin ardından işçiler Demokrasi Meydanı’nda eylemlerine devam ederken temizlik işleri, park bahçe ve sosyal kültürel işler biriminde çalışan 10 işçinin daha muhasebeye çağırılarak işlerine son verildiği öğrenildi.(Haber Merkezi)