“Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak, itiraz etmek, üretmek, düşlemek ve eylemek için!” sloganıyla bugüne kadar birçok güzel işe imza atan Filmmor’un yolculuğu devam ediyor.
2003 yılından bu yana Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 17.si İstanbul’da 7 Mart’ta başlamıştı. Festival şimdi 6-7 Nisan tarihlerinde iki günlüğüne İzmir’e gidiyor.
İzmir Kadın Dayanışma Derneği ve Bağımsız Kadın İnisiyatifi Dayanışması’nın da katkı sunduğu festivalde filmler, İzmir Sanat’ta gösterilecek. 7 Nisan saat 19.00’da, ‘Bu Ne Güzel Demokrasi!’ filminin gösteriminin ardından Hülya Gülbahar, Nesrin Nas ve Pelin Erda ile ‘Kadınların Seçimi; Yerel Adımlar, Geniş Alanlar’ başlık bir forum düzenlenecek.
Festival, İzmir’in ardından, 13-14 Nisan’da Mersin’de, 20-21 Nisan’da Antalya’da, 27-28 Nisan’da Adana’da gerçekleştirilecek ve son olarak 4-5 Mayıs’ta ise Diyarbakır’da gezisini tamamlayacak.
Festivalde gösterilecek filmler şunlar:
6 Nisan Cumartesi: Sandalye Kapmaca / The Chairs Game, Biri Şarkı Söylüyor Diğeri Söylemiyor / One Sing The Other Doesn’t, Mâzi / Retrospekt, Ursula K. Le Guin’in Dünyaları / Worlds of Ursula K. Le Guin
7 Nisan Pazar: Prenses Model / Princess Ball Gown, Demir Leydi / Iron Lady, Kutlama / Celebration. Zig Zag / Zig Zag, Sokaklar Bizim / Our Street, Sam’in Rüyası / Sam’s Dream, Kornea İkilisi / Cornea Duo, Güven / Trust, Bu Ne Güzel Demokrasi! / What a Beautiful Democracies!
Filmmor Kadın Kooperatifi ne yapar, ne eder? (fillmor.org sitesinden)
Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak, itiraz etmek, üretmek, düşlemek ve eylemek için!
Filmmor; kadınların sinema ve medyaya katılımını, kendilerini ifade edebilme alan ve olanaklarını; temsil ve üretimlerini, iletişim ve dayanışmayı artırmayı amaçlar.
Sinema atölyeleri; kadınlarla kadınlar için kadınlık hallerine dair filmler, videolar, dijital ürünler,
“Kadınların Gözünden Kadınlar”, “Namus İçin Neler Çektik”, “Ev İşlerine Hapsolmayalım İstanbul’a Çıkalım” gibi film-fotoğraf-tasarım sergileri; “Cinsiyetçi Olmayan Medya İçin”, “Cinsiyet Eşitliğinin İnşası”, “Kadın Cinayetleri Önlenebilir” gibi konferans-kampanyalar,
2003’ten beri, her yıl, Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni yapar.
Sinemada, medyada ve nihayet her alanda cinsiyetçiliğin, şiddet ve ayrımcılığın olmadığı bir yaşam düşler…