GüncelKadın

Kürtaj fişlemesinde geri adım: Talep edilen bilgi gereksinimi ortadan kalkmış!!!

İstanbul Tabip Odası (İTO), İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sağlık kuruluşlarından polikistik over sendromu olan ve kürtaj yaptıran kadınların listesinin talep edilmesi kararının geri çekildiğini duyurdu.

İstanbul Emniyeti, İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği  “gizli” ibareli yazı ile kentteki tüm hastanelerde 1 Ocak 2017 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılmış ve “polikistik over sendromu” olan kadınların listesini isteği ortaya çıkmıştı. Bu isteğin yerine getirilmesi için de 13 Eylül’e kadar süre verildiği öğrenilmişti. Kadınların tepkisini çeken bu “gizli istek” kadınlar tarafından protesto edilirken, diğer yandan HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu tarafından da meclis gündemine taşınmıştı.

İstanbul Tabip Odası bugün, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün geri adım attığını duyurdu. İTO’nun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ilçe sağlık müdürlüğünün sağlık kuruluşlarına gönderdiği yazıya yer verildi.

Gönderilen yazıda “Talep edilen bilgi gereksinimi ortadan kalktığından söz konusu yazımıza işlem tesis edilmemesi” ifadeleri yer aldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu