Güncel

Yavru kediye işkence eden asker gözaltına alındı

H.Merkezi: Erzincan Orduevi’nde hafta sonu nedeniyle çarşı iznine çıkan Taner H isimli askerin akşam saatlerinde askeri lojmanlarının nizamiyesinde yavru bir kediye yaptığı işkence güvenlik kameraları kaydetti. Sosyal medyada yayınlanan videoda kediye yapılan işkencenin diğer askerler tarafından da izlendiği ve hiçbir müdahalenin de yapılmadığı görülüyor.

Konuyla ilgili olarak oluşan tepkiler giderek artarken kediye işkence yapan Taner H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı. Tutulan tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalanan Taner H. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Erzincan Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hiç kimsenin kabul edemeyeceği ve kamuoyunda haklı bir infiale yol açan konu Valiliğimizce tetkik edilerek fail tespit edilmiştir. İlgili hakkında adli ve idari süreç başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Kediye işkence görüntülerinin sosyal medya yayılmasının ardından başta Erzincanlılar olaya büyük tepki gösterdi. Görüntüyü izleyen çok sayıda kişi akşam saatlerinde askeri lojmanların önüne gelerek, olayı gerçekleştiren askere ceza verilmesini istediler.

HAKİM: Bu cinnet halinden endişeleniyoruz”

Konuya ilişkin açıklama yapan Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Erzincan Orduevi’nde Taner H. adlı asker yavru kediye işkence yapmasına ilişkin açıklama yaptı.

“Erzincan Orduevi’nde görev yapan bir askerin, bir yavru kediyi hunharca nasıl darp ettiğini, küçücük bedenini işlek trafiğin olduğu caddeye nasıl fırlattığını gördünüz mü?” diye soran HAKİM, “Görmediyseniz lütfen videoyu izleyin ve tam olarak cinnet toplumuna dönüşen Türkiye için önlem alın” dedi.

HAKİM, “Biz bu cinnet halinden endişeleniyoruz, siz de endişelenin! Toplumun kanayan yarası olan hayvanlara karşı işlenen tüm haksız fiiller ve artan toplumsal şiddete karşı, hepinizin sorumluluk almasını bekliyoruz” diye kaydetti.

AKP’ye seslenen HAKİM, “İktidar partisi olarak, savunmasız hayvanlar için dile getirdiğimiz taleplerimize kulak tıkamayın” diye belirtti.

Muhalefet partilerine de seslenen HAKİM, “Gündem dışı konuşmalar, yazılı ve sözlü soru, meclis araştırması önergeleri ile hayvan hakları ihlallerini ve toplumsal şiddeti sürekli gündeme getirin” dedi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu