EmekGüncel

SASA direnişçileri ziyareti edildi

SASA PTA işçilerini ESP, Mücadele Birliği ve Kaldıraç ziyaret ederek, "Direnişle kazanacağımızı tarihimizden biliyoruz" denildi.

SASA PTA işçilerinin direnişi 2. gününde. Adana’da bulunan SASA PTA Üretim Tesisi şantiyesinde çalışan işçiler, 2 aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine üyesi oldukları Yapı Yol-İş Sendikasıyla birlikte üretimi durdurarak 25 Ekim Cuma günü eylem başlattı.

Hakları verilene kadar şantiye önünde bekleme kararı alan işçilerin mücadelesi patrona geri adım attırmış, işçilerin bir kısmının alacakları ödenmişti. Ancak işçiler, 150’den fazla işçinin hakkının gasp edildiğinin altını çizerek, tüm haklar ödenene kadar eyleme devam etme kararı almıştı.

Sabaha kadar direniş alanında bekleyen işçileri Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Mücadele Birliği ve Kaldıraç ziyaret etti. “Polonez-As Plastik-Sarar SASA PTA işçileri direnişte. İşçi sınıfı kazanacak, direniş kazanacak” pankartı ve sloganlarla alana gelen devrimcileri, “SASA-PTA üretim tesisi şantiyesinde işçilerin hakları gasp ediliyor. Ücret haktır gasp edilemez” pankartıyla eylemi sürdüren direnişçiler karşıladı.

Sık sık, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne, direnişten zafere” ve “SASA işçisi yalnız değildir” sloganları atılırken dayanışma ziyaretinde bulunan devrimciler adına yapılan açıklamada, “Ülkenin dört bir yanında işçiler, kadınlar, öğrenciler direniyor. Direnişler arttıkça sarayın da bu direnişler üzerindeki baskıları artıyor. Bizi baskıyla sindirmeye, asimile etmeye çalışmaya devam ediyorlar. Direnişle kazanacağımızı tarihimizden biliyoruz. SASA işçileri direnerek kazanacak” denildi.

İşçilerin eylemi sürüyor.

Kaynak: ETHA

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu