DünyaGüncel

SOHR: Türkiye’nin hava saldırısında Rojava’da 27 sivil öldü

Suriye’deki çatışmaları izleyen İngiltere merkezli gözlemevi SOHR, Türkiye’nin son 24 saatteki saldırılarında 27 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ankara’da beş kişinin yaşamını yitirdiği TUSAŞ saldırısının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyine (Kürdistan Bölgesine) hava harekâtı başlatan Türkiye gece saatlerinde yeni operasyonlar düzenledi.

 
Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 24 Ekim saat 23.30’da gerçekleştirilen saldırılarda ”Irak’ın kuzeyinde 34 hedefin vurulduğunu” bildirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da insansız hava araçlarıyla (İHA) operasyon düzenledi, açıkalamda ”Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK/YPG hedeflerinin imha edildiği” belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) son 24 saatteki saldırılarda Suriye’de 27 sivilin öldüğünü aktardı.

Suriye’de yaygın bir iletişim ağına sahip İngiltere merkezli örgütten yapılan açıklamada, “Türk güçleri Suriye’nin kuzeyi ve doğusuna saldırılarını çarpıcı biçimde artırdı” denildi.

SOHR gözlemcileri bölgedeki çeşitli yapılara yönelik 45 İHA ve dört savaş uçağı saldırısı rapor etti.

Suriye Demokratik Güçlerinden (SDG) yapılan açıklamada ise Türkiye’nin hava saldırılarında “fırın, enerji ve petrol tesisleri” gibi sivil altyapının da  hedef alındığı belirtildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu