Güncel

Çanakkale’de “Barış içinde yaşamak mümkün” paneli

İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi’nin düzenlediği panelde, DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, "3. Dünya Barışı'nı inşa etmek için harekete geçilmeli" derken, gazeteci Ercüment Akdeniz, medyanın bu süreçte oynadığı role vurgu yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında “Barış İçinde Birlikte Yaşamak Mümkün” başlıklı bir panel düzenledi. Çanakkale Belediyesi Yerel Yönetimler Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü İHD Çanakkale Şubesi Sekreteri Burak Akay yaparken, konuşmacılar arasında Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ve gazeteci-yazar Ercüment Akdeniz yer aldı.

Barışın mümkün olduğuna vurgu yapan her iki konuşmacı, mevcut küresel gerilimlerin barışa tehdit oluşturduğunu belirtti.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, savaşsız bir dünyanın inşa edilebileceğini belirttiği konuşmasında, artan küresel çatışmaların bir 3. Dünya Savaşı riskini beraberinde getirdiğini, ancak bu tehdit karşısında 3. Dünya Barışı’nı inşa etmek için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Çelenk, “Savaş, insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olmuştur. Bugün, savaşları sona erdirmek ve barış içerisinde yaşanabilir bir dünya yaratmak elimizdedir” dedi.

Gazeteci-yazar Ercüment Akdeniz ise barışın sağlanmasında toplumsal birlikteliğin önemine dikkat çekerek, medyanın bu süreçte oynadığı role vurgu yaptı. Akdeniz, “Medyada kullanılan dil, savaş ya da barışın inşasında büyük bir etkiye sahiptir. Savaş dilinden uzaklaşıp, toplumsal dayanışmayı güçlendiren, barışı destekleyen bir medya dili geliştirmeliyiz” diye konuştu.

Panelde, küresel barış için acil adımlar atılması gerektiği ve toplumların, bireylerin ve medyanın bu süreçte daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiği belirtildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu