Güncel

Göçmen Mülteci Dayanışma Ağı’ndan yakılarak katledilen mülteci işçinin davasına çağrı

Göçmen Mülteci Dayanışma Ağı, Zonguldak’taki kaçak maden ocağında katledilen Afganistanlı mülteci işçi Vezir Mohammad Nourtani’nin davasının üçüncü duruşması için katılım çağrısı yaptı.

Göçmen Mülteci Dayanışma Ağı, Zonguldak’taki ruhsatsız maden ocağında 9 Kasım 2023’te katledilen Afganistanlı mülteci işçi Vezir Mohammad Nourtani’nin davasının 18 Eylül 2024’te görülecek 3. duruşmasına çağrı yaptı. Göçmen Mülteci Dayanışma Ağı adına basın açıklamasını okuyan Yağmur Yurtsever, göçmenlerin savaşlar ve faşizan rejimlerden kaçarken yaşadıkları zorluklara dikkat çekti.

Yurtsever, Türkiye’ye gelen göçmenlerin güvencesiz işgücü olarak sömürüldüğünü ve buna karşılık olarak Nourtani’nin Zonguldak’taki kaçak madende katledildiğini belirtti. Cinayetle ilgili davada, madenin sahipleri Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın tutuklu, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanıyor. Yurtsever, sanıkların Nourtani’nin hastaneye kaldırılmasını engellediklerini ve işçinin ölmesini istemekle suçlandıklarını söyledi.

Yurtsever, “Nourtani’nin katilleri adalet önüne çıkmalı ve tüm göçmen işçiler için adalet talep edilmelidir,” diyerek, kamuoyunu davanın takipçisi olmaya çağırdı. Davanın üçüncü duruşması 18 Eylül 2024 saat 14:00’te Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu