Güncel

Hapishanede Kürtçe şiire 11 gün hücre cezası

Bafra T Tipi Hapishanesi'nde Kürtçe şiir yazan tutsaklar Enes İlgen ve Serdar Başaran'a 11 gün hücre cezası verildi. Hapishane idaresi, Kürtçe şiirleri "suç örgütü propagandası" olarak nitelendirdi.

Bafra T Tipi Hapishanesi’nde tutulan Enes İlgen ve Serdar Başaran, not defterlerinde yazılı olan Kürtçe şiirler nedeniyle 11 gün hücre cezasına çarptırıldı. Hapishane idaresi, Kürtçe yazılmış şiir ve şarkı sözlerini, “suç örgütlerinin eğitim ve propaganda faaliyetleri” gerekçesiyle cezalandırdı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların Bafra T Tipi Hapishanesi’ne yaptığı ziyarette, tutsaklar Enes İlgen ve Serdar Başaran’ın 6 Haziran’da koğuşlara yapılan baskınla not defterlerine el konulduğu belirtildi. Kürtçe şiir ve şarkı sözlerinin yer aldığı defterler, hapishane idaresi tarafından incelemeye alındı ve 15 Ağustos’ta iki tutsağa 11 günlük hücre cezası verildi.

Hapishane Disiplin Kurulu Başkanlığı, verdiği cezanın gerekçesini “suç örgütlerinin eğitim ve propaganda faaliyetlerini yapmak” olarak açıkladı. Kurulun kararında, “Defterlerdeki Kürtçe yazıların PKK Terör örgütünün siyasi ve ideolojik içeriğini taşıdığı, tutsakların moral ve motivasyonunu artırmak, örgüt birlikteliğini sağlamak amacıyla yazıldığı” iddia edildi.

Avukatlar, İlgen ve Başaran’ın bu karara karşı İnfaz Hakimliği’ne itiraz ettiklerini belirtti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu