DünyaGüncel

FİLİSTİN | Halk Direniş Komiteleri, Cenin’de İsrail’in katlettiği 7 Filistinli için intikam sözü verdi

Gazze'deki silahlı direniş gruplarından oluşan Halk Direniş Komiteleri (PRC), İsrail'in Cenin'de düzenlediği bir baskında öldürülen yedi kişinin yasını tutan ve intikam sözü veren bir açıklama yayınladı.

Halk Direniş Komiteleri (PRC) tarafından yapılan açıklamada, “Korkakça suikastlar ve onların [İsrail’in] tırmanışı halkımızın ve direnişçilerin iradesini kıramayacak, Filistin’in her yerinde yanan devrim ve direniş ateşini söndüremeyecektir” denildi.

PRC, İsrail güçlerinin “tırmanan suçlarının bedelini ödeyeceğini ve bu suçların, fedakârlıklar ne olursa olsun, niteliksel ve niceliksel bir tırmanışla karşı karşıya kalacağını” söyledi.

İsrail ordusu, dört saatlik kuşatmanın ardından bu sabah (5 Temmuz) Batı Şeria’da bir binaya baskın düzenlediğini ve en az yedi kişinin katletmiş, görgü tanıkları, kente birçok girişinden baskın düzenleyen İsrail askerlerinin bir evi kuşatarak bombaladığını ve baskına karşı çıkan Filistinlilerle İsrail askerleri arasında silahlı çatışmaların yaşandığını aktarmıştı.

Hayatını kaybeden Filistinlilerin, 20 yaşındaki Ahmed Basim Amuri, 23 yaşındaki Kusay Emced Hezuz, 25 yaşındaki Fuad İyad Aziz Eşkar, 30 yaşındaki Yasin Ahmed Mahmud el-Aridi, 54 yaşındaki Muhammed Mahmud Muhammed Cebbarin, 23 yaşındaki Hammam Esad Ahmed Haşşaş ve 19 yaşındaki Haris Esad Ahmed Haşşaş olduğu kaydedildi.

Son ölümlerle işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasp eden İsraillilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 568’e yükseldi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu