GüncelKadın

Kadınlardan Hasan Bilgili davasına çağrı

Hasan Bilgili ve Serkan Durmaz'ın yargılandığı davanın 23 Mart'ta görülecek duruşması öncesinde üniversiteli kadın ve LGBTİ+'lar yaptıkları dava atölyesinde dava dosyasını inceledi.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademisyen olan Hasan Bilgili, sahibi olduğu Vcom Hayvan Hastanesi’nde ortağı Serkan Durmaz’la birlikte 3 Nisan 2019’da bir kadın veterinere anestezi ilacı vererek bayıltmasının ardından tecavüz ve darp etmişti.

Hasan Bilgili ve Serkan Durmaz’ın yargılandığı davanın 23 Mart’ta görülecek duruşması öncesinde üniversiteli kadın ve LGBTİ+’lar yaptıkları dava atörlyesinde dava dosyasını inceledi. Dava sürecini inceleyen üniversiteliler atölye sonrasında Av Aslı Koçak Arıhan’la birlikte yaptıkları basın toplantısıyla duruşmaya çağrı yaptı.

Mor Mekan’da yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Patriyarkanın kampüslerden evlere, sokaktan işyerlerine hayatlarımızın her alanına yönelik saldırılarını hiçbir zaman kabul etmediğimiz gibi bu saldırıların yabancısı da değiliz. Bizler kadınlar ve LGBTİ+lar olarak erkek şiddetine karşı mücadelemizden vazgeçmiyoruz. İki yıldan fazladır ise tecavüzcü Hasan Bilgili ve işbirlikçileri Serkan Durmaz, Hüseyin Şenyurt sokaklarda özgürce dolaşmasın ve adil bir yargıya hesap versinler diye mücadele veriyoruz.

Hasan Bilgili’nin tutuksuz yargılandığı bu dava sürecinde kanıtların yok edildiğini, şehir hastanesinde, üzerinde “adli vaka” yazan numunelerin saklanması gereken süre içinde kasten atıldığını, polislerin ihmali yüzünden yine kanıtların toplanmadığını gördük.

Saklanıp gizlenmeye çalışılan, tecavüzcüleri aklamak için yıllardır üstü kapatılan deliller ise örgütlü mücadelemiz sayesinde gün yüzüne çıktı. Fail yararına delil arayan, hayatta kalanı suçlayan, tecavüze sebep arayıp meşrulaştırmaya çalışan erkek yargı bilsin ki bizler hayatlarımızla yargılanmayı kabul etmiyoruz. Tecavüzcü Hasan Bilgili, tecavüzcü Serkan Durmaz ve işbirlikçi Hüseyin Şenyurt tutuklanana kadar mücadelemiz sürecektir. Erkeklerin cezasızlıktan cesaret alarak hiçbir yaptırıma tabi tutulmadan, erkek yargıya yaslanarak yaşamalarını reddediyoruz.

23 Mart saat 10.30’da görülecek olan duruşmada bulunacağız, erkek yargıya karşı birbirimizi savunacağız. Yaşasın Feminist Dayanışmamız!

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu