İşgalci İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında yerinden edilmiş kişilerin barındığı el-Jaouni Okulu’nu hedef alarak dört kişiyi katletti, çok sayıda kişi de yaraladı.
Wafa’da yer alan haberlere göre, Perşembe gecesinden Cuma günü erken saatlere kadar işgalci İsrail, savaşın talan ettiği Şeridi’nin orta, kuzey ve güney bölgelerine bir dizi hava saldırısı düzenlerken aynı zamanda Gazze’nin birçok bölgesini de bombaladı.
İsrail saldırılarında Batı Gazze’deki El Şati mülteci kampında bulunan bir Filistinlinin evini hedef alırken, diğer baskınlar da Gazze’nin merkezini hedef aldı.
Daha önce İsrail’in Refah’ın merkezindeki El Avda kavşağına düzenlediği bombardımanda Filistinli bir genç ölmüş, iki kişi de yaralanmıştı. Bu, İsrail topçu bombardımanının şehrin doğu bölgesini hedef almasıyla gerçekleşti.
İsrail’in Cebeliye’yi hedef alan yoğun saldırılarında da çok sayıda Filistinli yaralandı; burada yerleşim alanları kasten saldırıya uğradı ve kuzey Şeridi boyunca topçu bombardımanı yapıldı.
Tıbbi kaynaklar, İsrail’in hava saldırıları ve bombardımanında öldürülen dokuz Filistinlinin cenazelerinin Han Yunus yakınlarındaki Avrupa Gazze Hastanesi’ne ulaştığını söyledi.
Bu arada, İsrail’in yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir toplantıya düzenlediği hava saldırısında en az iki kişi daha katledildi. Bu, İsrail savaş uçaklarının Gazze’deki Askula bölgesini ve iki evi hedef almasıyla gerçekleşti; biri Refah’taki Kuveyt Hastanesi’nin önünde, diğeri ise el-Janeinah mahallesinde
Filistinlilere karşı soykırım suçundan Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanan İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de sürdürdüğü soykırım saldırılarında en az 35 bin 272 Filistinliyi katkletti, 79 bin 205’ten fazla kişiyi yaraladı.
Ayrıca, şerit boyunca evlerinin enkazı altında en az 7 bin kişinin ismi açıklanamıyor ve öldüğü tahmin ediliyor.
Filistin ve uluslararası örgütler, ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğunu söylüyor.
İsrail’in soykrım saldırıları aynı zamanda Gazze Şeridi’nin dört bir yanından yaklaşık iki milyon insanın zorla yerinden edilmesiyle sonuçlandı; yerinden edilenlerin büyük çoğunluğu, Filistin’in en büyük şehri haline gelen, Mısır sınırı yakınındaki yoğun kalabalık güneydeki Refah şehrine gitmeye zorlandı. 1948 Nakba’dan bu yana kitlesel göç.