Güncel

Sağlık emekçileri 3 günlük grevde

İzmir: Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri emekçileri 3 günlük greve çıktılar.

Aile hekimlerine nöbet adı altında dayatılan angarya çalışmaya, koruyucu sağlık hizmetinin popülist ve yanlış çözümler işlemeyen bir yapıya dönüştürülmesine ve hakkını arayan sağlık emekçilerine ceza verilmesine karşı  20-21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde 3 günlük greve çıkan ASM ve TSM’lerde çalışan sağlık emekçileri İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası, Türk Tabipler Birliği, Genel Sağlık-İş Sendikası ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın birlikte örgütlediği eylemde “Nöbet çizelgesini tanımıyoruz! Cumartesi nöbetlerine gitmiyoruz! Esnek kuralsız çalıştırılmaya hayır!” yazılı pankart bulundu.

“Esnek çalışmaya hayır”, “ASM’de nöbete hayır”, “Angaryaya son”, “Sağlıkta baskı ile çalışmaya hayır” yazılı dövizlerin bulunduğu eylemde sağlık emekçileri tarafından sık sık “Sağlık haktır satılamaz”, “Angarya çalışmak istemiyoruz”, “Sağlık çalışanı köle değildir”, “Direne direne kazanacağız” gibi sloganlar atıldı.

4 ayrı kurum kendi basın açıklamalarını okudular. SES adına açıklamayı okuyan İbrahim Kara, taleplerinin kabul edilene kadar ve ceza yönetmeliği geri çekilene kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Daha sonra Genel Sağlık-İş Sendikası adına Muhteber Çolak açıklama okudu. Çolak, Sağlık Bakanlığı’nın az sayıdaki insan gücüne onlarca görev, sorumluluk, angarya işler çalıştırmaya zorlandığını, ASM çalışanlarının ise beş aydır başarılı bir direnişle esnek çalışmaya ve angaryaya karşı etkili bir mücadele yürüttüğünü vurguladı.

TTB adına Nuri Seha Yüksel açıklamada, kendilerinin halka yeterli muayene sürelerinin ayrıldığı, her kesimin, eşit, ücretsiz, iyi sağlık hizmeti alabildiği, çalışanların haklarının gasp edilmediği, sağlık hizmetlerinin toplumun gereksinimlerine göre sunulduğu bir sağlık ortamı istediklerini söyledi.

Son olarak Birlik ve Dayanışma Sendikası adına Birtürk Karaboğa açıklama okudu. Karaboğa, bir kez daha taleplerini dile getirdikten sonra koruyucu hekimliği önceleyen bir bakışla bakarak “bu sağlık sisteminin temel sorunu olan hastalarımızı müşteri olarak görmeyi reddediyoruz” dedi.

Eylem alkışlarla sonlandırılırken sağlık emekçileri grev için Gündoğdu Meydanı’nda kurulan çadırlara geçtiler.

 

sağlık emekçileri grevde izmir döviz

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu