“Kuşaklar Arası Çatışma” Konulu Seminer İlgiyle Dinlendi!
Zürih: Avrupa‘da yaşayan göçmen kitlesinin yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan, ailelerin çocuklarıyla aralarındaki kopukluk, iletişimsizlik ve bunun sonucu olarakta aile içinde yaşanan ciddi sorunlardır. Çocuklar ve gençler, ailelerinin onları “anlamadığından” aileler ise çocuklarının kendilerini “dinlemediklerinden” şikayetçidirler.
İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu‘na bağlı olan Zürih Gençlik ve Kültür Evi olarak, alanımızda bu sorunların yoğun olarak yaşanması nedeniyle,
03 Haziran 2012 Pazar günü dernek lokalimizde araştırmacı-yazar-pedogog Metin Ayçiçek‘ìn ile bir seminer düzenlendik.
Metin Ayçiçek konuşmasına öncelikle ATİK’e teşekkür ederek başladı seminere. Pedagoji konusunda en fazla duyarlılığı ATİK camiasının gösterdiğini, bu meselenin çok önemli olduğunu, bu nedenle de tekrar teşekkür etti.
Kapitalist sistemin her türlü imkanını kullanarak kendi sistemlerinin devamını sağlamak için çeşitli araçlar ürettiğini (örneğin bilgisayar oyunları) bunlar üzerinden özellikle çocukları hedefleyen yöntemlerle kendi sistemine uygun insan yetiştirdiğine vurgu yapan Ayçiçek, kapitalist sistemin kar getiren hiçbir alanı boş bırakmadığını, çocuk kreşlerine dahi bilgisayar yerleştirdiğini söyledi.
Özellikle son yıllarda göçmen çocukları arasında uyuşturucu kullanımının arttığına dikkat çeken Ayçiçek, marka özentisinin gençler arasında (özellikle göçmen gençler de ) yaygın olduğunu bunun da sistemin farklı bir oyunu olduğunu, bunun üzerinden gençlerin kendilerini üstün göstermeye çalıştığını, oysa ki, bunun kapitalist sistemin işine yaradığını vurguladı.
Çocuk psikolojisi, yetiştirme tarzı ve ailelerin yaklaşımları üzerine, oldukça somut örneklerle yaptığı akıcı sunum katılımcılar ilgiyle dinlendi.
Verilen kısa aranın ardından ikinci bölümde sorulan sorulara cevap verildikten sonra seminer sona erdi. Genel anlamda katılan kitle seminerden oldukça memnun kaldığını ve bir çok noktada kafalarının açıldığını dile getirildi. (Zürih Gençlik ve Kültür Evi)