Mersin: Mersin Üniversitesi öğrencileri dün yaptıkları bir etkinlik ile Suruç şehitlerini andılar. Fen Edebiyat Fakültesi önünden Suruç şehitlerinin yarım kalan sloganı “Arin’den Sibel’e yürüyoruz zafere” ile başlayan yürüyüş Suruç şehitlerinin anlatıldığı sinevizyonun gösterimi ile sonlandı.
Suruç Şehitleri Ölümsüzdür
Fen Edebiyat Fakültesi önünden yürüyüşe başlayan kitle, “Kobane sana yine geliriz“, “Suruç şehitleri ölümsüzdür“, “Suruç’un hesabı sorulacak ” sloganları ile Cumhuriyet Alanı’na geldi. Suruç şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunulduktan sonra kitle adına basın açıklamasını Esra Güzel Ersoy gerçekleştirdi.
Ersoy konuşmasına,”19 Temmuz günü batıdan birçok şehirden Kobane’ye hareket etmiş,emperyalizmin yıktığı bir kentin sokaklarına umut olabilmek için yollara düşmüş gençlerdi onlar. Ellerinde kitaplar, oyuncaklar, kalemler ve şekerler; ‘ Berber Savunduk, Beraber inşa edeceğiz’ şiarı ile park yapmaya, kütüphane kurmaya,o topraklarda dövüşen, şehit düşen yoldaşlarımızın adını kazımaya, belki de en önemlisi Türkiye ve Kürdistan arasındaki dostluğu kardeşliği pekiştirmeye gittiler” sözleri ile başladı.
Ersoy sözlerine şöyle devam etti: “19 Temmuz gününün seçilip, yollara düşülmesi sıradan bir tarih değildi. 19 Temmuz’da bundan 3 sene önce yanı başımızda bir devrim yapıldı. Rojava Devrimi. Onlar, Rojava Devrimi’ni kendi devrimleri olarak görüyor, oradaki katliama karşı durmayı görev biliyorlardı.”
“Emrullah Akhamur, yürüdüğümüz bu yollarda yürümüş, gülmüştü”
Ersoy konuşmasında Suruç’ta hayatını kaybeden Mersin Üniversitesi öğrencisi Emrullah Akhamur‘dan da bahsetti; ” Yürüdüğümüz bu yollarda yürümüş , gülmüştü. Kobane’nin yeniden inşasına katılmak, çocuklara umut olabilmek için ‘ben de bir şey yapmalıyım’ diyerek yola çıkmıştı , Suruç’ta katledildi.” dedi. Ersoy, Suruç katliamı ile başlayan sürecin Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da devam ettiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.
MEÜ’de Emrullah Akhamur alanı
Suruç’ta hayatını kaybeden ve Mersin Üniversitesi öğrencisi tarih bölümü öğrencisi olan Emrullah Akhamur’un adı ise öğrencilerin yoğunluklu olarak kullandıkları Akbank alanına verildi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Fen Edebiyat kantininde Suruç Şehitlerinin hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi ve anma etkinliği sonlandırıldı.