Mannheim: ATİF’e bağlı Mannheim Integrationsverein e.V.’da 30 Mart günü Kızıldere anması gerçekleştirildi. Dernek yönetim kurulu tarafından açılış konuşması yapıldı ve ardından devrim ve demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşu sonrasından Kızıldere türkülerini, marşlarını söylemeye başladık.
“Bu tarih kanla yazılmıştır”
Sunum öncesi dernek adına yapılan konuşmada, 71 devrimci kuşağının devrimci dayanışmaya verdikleri öneme vurgu yapılarak, derneğin bu geleneğin savunucusu ve sürdürücüsü olma misyonuna vurgu yapıldı. Konuşmada kısaca yerel seçimlere değinilerek tüm alanlarda olduğu gibi bu gündem etrafında da devrimci, demokratik güçlerle kurulan birlikteliklerin önemine değinildi.
Program uzun yıllar ülkede devrimci mücadele içinde yer alan, Çayan geleneğinden, bir dernek gönüllüsünün sunumuyla devam etti. Sunumda sınıflar mücadelesinin yasalarına değinilerek başlandı.
Ardından Mahir Çayan ve yoldaşları hakkında bir anlatım yapıldı. Ocak, sunumunda söyle konuştu: “Bu tarih 1968 ile başlar. 1973’te sona erer. Bu dönem en üst çatışma dönemidir. Esasta üç eğilimden oluşmaktadır. Bunlar: THKO, THKP/C ve TKP/ML’dir. Onları anmak bize umut ve bilinç veriyor. O yüzden kanla yazılmış bu tarih bizim için çok önemlidir.”
“Devrimci dayanışmayı geliştirelim”
Yaklaşık iki saat süren sunumda Mahir Çayan’ın devrimci mücadele yaşamından çeşitli kesitler aktarıldı. Sunum devrimci önderlerin ve devrimci mücadelede ölümsüzleşenlerin anılmasının ve kavranmasının önemine dair yapılan vurgularla sona erdirildi.
Daha sonra anmaya katılan misafirler söz aldılar; görüş ve sorularını dile getirdiler. Katılımcılar yaptıkları konuşmalarda bu bölgede devrimci dayanışmanın geliştirilmesi adına böylesi bir etkinliğin yapılmasını olumlu bulduklarını dile getirdiler ve dernek yönetimi kutladılar.
Anmanın sonunda Kızıldere’yi anlatan devrimci marşların okunması sırasında katılımcılar da marşlara eşlik ettiler.