Ülkemizde demokratik halk devrimi bir savaş meselesidir. Halk savaşının günümüzde almış olduğu biçim olan gerilla savaşını sağlamlaştırıp-güçlendirmek-yaygınlaştırıp geliştirmeyi temel görev olarak kabul etmeyen belirlenmiş bir plan ve merkezi yönelim olarak ele almayan her anlayış, duruş ve yaşam tasfiyecidir. Burjuva ideolojisini örgüt içinde etkisini artırma-etkin ve egemen kılma çabasıdır.
Gerilla savaşı bir saldırı savaşıdır. Düşmanı imha etmek için elinden geleni yapmaktır. Konumlanma-mevzilenme-planlama-düzenleme-komutan ve savaşçı eğitimi vb. örgütsel bütün çalışma ve faaliyetler gerilla gücünü geliştirip-sağlamlaştırmak-büyüterek adım adım her tarafa yaymak için yürütülür. Bu merkezi politikadır. Bu yönlü çalışma ve çaba içine girmeyen her anlayış-duruş-çalışma ve yaşam tasfiyecidir.
Kitleler örgütlenmeden gerilla savaşı örgütlenemez. Gerilla savaşı, kitleleri örgütleme mücadelesiyle ele alındığında zafer yakınlaşır. Gerilla bir yandan savaşırken diğer yandan halkın içinde halkla birlikte halkı örgütleme ve savaştırma pratiği içinde olmalıdır. Kitlelerle geniş, güçlü sağlam devrimci bağları olmayan bu bağları sürekli güçlendirmeyen onların sesine kulak vermeyen onlardan öğrenmeyi bilmeyen her anlayış ve pratik, tasfiyecidir.
Politik-örgütsel önderliği örgütlenmeden gerilla savaşı-kitleler ve kolektif örgütlenemez. Aynı zamanda “Savaş-kitleler-kolektif” örgütlenerek politik önderlik örgütlenir. Önderlik, savaşa-kitlelere-örgüte ideolojik-politik-askeri-pratik olarak komuta etmedir. Kendisini var edip, yaşatan, güçlendiren ideolojisine-teorisine-stratejisine göre konumlanmayan-mevzilenmeyen-savaşmayan-örgütü savaştırmayan TASFİYECİDİR.
“Tasfiyecilik, proletarya ideolojisi üzerinde burjuva ideolojisinin etkisidir”
Bu tanımlama ve açıklamaya ilişkin kimsenin itirazı olmaz. Ancak kolektif içinde var olan ideolojik temelli “örgüt-önderlik” sorunların değerlendirilmesinde çözümü konusunda ciddi farklılaşma-ayrışma ve saflaşma yaşanır. Bunun temel nedeni sağlam dünya görüşüne sahip olanlarla/olmayanlar, sınıf savaşımında devrimci konumlanma ve duruşa sahip olanlarla/olmayanlar, burjuva ideolojisinden tam kopuş geçekleştirenlerle/ onun etkisinden kurtulamayanlar, sorunlara bütünlüklü bakış açısıyla yaklaşanlarla/ sorunlara yüzeysel-parçalı-dar bakış açısıyla bulundukları parça içinden kendi kişisel çıkarları zemininden bakanlar arasındaki yaşanan farklılık ve ayrışımdır.
Sağlam dünya görüşüne, tam sınıf bilincine sahip olmayanlar tasfiyeciliğe karşı tavır alamaz. Onun tutarsız-iradesiz parçası olmaktan kurtulamaz. Proletarya partisinin geçmiş tarihine ve bugün yaşadıklarına bakıldığında bu değerlendirmenin doğruluğu ve haklılığını ortaya koyan sayısız örneklere rastlanır.
Halkın özgürlük ve kurtuluş davasına akıl ve yüreğini koyamayan, gerilla savaşının görevleri ve ödevleri karşısında isteksiz iradesiz duran burjuva ideolojisinin etkisinden kurtulamayan onun sunduğu bencil bireyci yaşama özen ve özlem duyan yoksulların sefalet, mazlumların felaket dolu yaşamına yabancılaşan küçük burjuvalar tasfiyeciliğin kapı kulu olur. Düşünce ve ruhunu tasfiyeciliğe teslim eder. Kirlenip çirkinleşir.
Bir Partizan