Güncel

Ayten Kordu, ulaştırma bakanının yanıtlaması için soru önergesi verdi

DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim/Nazimiye ilçesinde 2023 yılında yol yapım ihale bedelini 93 milyondan 517 milyon olarak artırılması ve yapımının bitirilmeme   gerekçesini ulaştırma bakanına sordu.

DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim/Nazimiye ilçesinde 2023 yılında yol yapım ihale bedelini 93 milyondan 517 milyon olarak artırılması ve yapımının bitirilmeme   gerekçesini Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir URALOĞLU ‘nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kordu soru önergesinde,

“Coğrafyası engebeli ve dağlık olan Dersim’in il ve ilçeler arası yolların bakımsız olmasından dolayı ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Nazmiye yolunun virajlı, dar ve uçurum bulunan yolunda bariyerlerin eksik olmasından kaynaklı ulaşımda ciddi sıkıntılar ile ölümlü kazalara neden olmaktadır.

Yine Nazımiye ilçemizin merkez ve köylerinde özellikle yol ve alt yapı sıkıntısı çözülmemiş yaklaşan kış şartlarında da yurttaşların ulaşım ve yaşam sorunları  çözülmeyi beklemektedir.

Bu risklere rağmen mevcut yolların yeterli bakımı yapılmadığı gibi bu zor Coğrafyadan geçen yolların daha kullanışlı ve güvenlikli hale getirilmesi yüksek maliyetler getirdiği gerekçesiyle sürekli ötelenmektedir. Dersim Nazmiye ilçesinin Karayolunun dar ve virajlı olması riskinden kaynaklı 2018’de ihaleye sunarak bir yol yapım çalışması girişiminde bulunmuş.

İhaleyi alan SDB  Madencilik Yapı Turizm İnş. ve Tic. Ltd. Şti’nin 2018’de 93 milyona aldığı bu ihalenin 517 milyona çıktığı ve 6 yıl geçmesine rağmen yolun hala bir (1) kilometresi bile tamamlanmamıştır.

Yolun yapılması için 10 binlerce ağacın kesildiği, zemin etüdünün yapılmamasından kaynaklı patlatılan dinamitlerin yola yakın olan Giriş köyündeki khal ferat ziyaretgahın da tahribat yarattığı, yola yakın mezarların zarar gördüğü ifade edilmektedir.

Manevi olarakta ziyaretgah ve mezar yerlerinde yaşanan tahribat, ayrımcı politikaların sonucu olarak ele alınmaktadır.

Yurttaşların maneviyatı zedelenmekle birlikte, güvenli olmayan ulaşım sorunlarına sebep olduğu da ayrıca ifade edilmektedir” şeklindeki ayrıntılarla yol çalışmasının verdiği zararı ve tamamlanmamasını aktardı.

Kordu,

“Bu bağlamda;

1-      2018-2024 yılları arasında ödenek olmadığı gerekçesiyle yapımı ertelenen yol yapım, bakım, onarım ya da levha eksikliği nedeniyle meydana gelen kazalarda   insanların hayatını kaybetmesinden sorumlu kimlerdir?

2-      Dersim Nazmiye ilçesine de tehlike arz eden virajlarda bariyer ve uyarı çalışması var mı?

3-      Mevsim şartları nedeniyle yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ, heyelan vb. sebeplerle alınan önlemler nelerdir?

4-      2023 yılında 6 yıllık bir ihalenin bedelini 93 milyondan 517 milyon olarak artırılmasının gerekçesi nedir?

5-       2024 yılı için ilgili firma ile yapılan sözleşme taahhütler nelerdir? kesinleşen bir hesap var mıdır?

6-      2018’den 2024’e kadar geçen zaman zarfında Nazimiye ilçesi ve çevreyle olan bağlantılı yolları için kaç kilometrelik yapım, onarım ıslah çalışması yapılmıştır?  İlerleyen süreçte yol yapım çalışmaları için bir faaliyet takvimi hazırlanış mıdır?

7-       Yol yapım sürecinde birçok meşe ağacının söküldüğü bilgisi doğru mudur? ve bunların doğaya Yeniden kazandırmak için ağaç ve fide ekimi yapılmış mıdır?

8-      2024 bütçesinde Nazımiye merkez ve köylerinde yol çalışması yapılmış mıdır? İlçelerin köy yollarının yapım, bakım ve onarım ihtiyaçlarının zamanında karşılanması ve kaynakların etkin ve verimli kullanılması için, yapılan hazırlıklarınız nelerdir.?” şeklinde sorularını sıraladı.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu