Güncel

Kadın Milislerden İstanbul’da eylem

KBDH Delal Amed milisleri, tecrit ve işgal saldırılarına karşı İstanbul'da bir kozmetik ve kimyasal depoya sabotaj eylemi düzenledi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Delal Amed milisleri, tecrit ve işgale karşı İstanbul’da eylem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“19 Ekim gece 02:00 sularında İstanbul, Ataşehir/Kayışdağı, Hercai Menekşe Sokak’ta bulunan kozmetik ve kimyasal depo üretim yerine Delal Amed milisleri tarafından sabotaj düzenlendi. Eylemde depo tamamen kül olurken milislerimiz güvenli alanlara çekildi.

“Faşist AKP-MHP iktidarı ve uzantıları tarafından başlatılan yeni bir ‘barış süreci’ ihtimali üzerine söylemleri; İmralı’da devam eden ağırlaştırılmış tecrit, zindanlarda yükselen faşizm, gerilla alanlarına dönük yoğun askeri saldırılar, toplumsal ve siyasi alanda artan siyasi soykırım operasyonları ile birlikte ele alındığında faşizmin kendi içinde yaşadığı çelişkileri, yürütülen özgürlük mücadelesi karşısında köşeye sıkışmışlığını ve çöktürme politikasında başarısız olduğu görülmektedir.

“Soykırımcı Türk devlet geleneği, Kürt varlığı karşısındaki inkarcı tutumunda aynı noktada durmaya devam ediyor. Onurlu barış çağrıları karşısında katliamcı AKP-MHP rejimi, yeni savaş harcamaları, kimyasal gazların kullanımı, sokakta işkence, asimilasyon ve katliamlar ile cevap vermiştir. Bu politikalar karşısında Kürt halkı, gerilla, zindanlar ve İmralı’nın geliştirdiği büyük direniş tüm planları boşa çıkarmıştır.

“Bizi yok etmek isteyen, inkar eden bu faşist iktidara diz çöktürmeye ve kendi özgürlüğümüzü kazanmaya her zamankinden daha yakınız. Katliamcı Erdoğan rejimi karşısında daha fazla örgütlenerek mücadeleyi yükseltecek, eylemlerimizle düşmanı ve işbirlikçilerinin kabusu olmaya devam edeceğiz!”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu