Güncel

İzmir Barosu’nda Çağdaş Avukatlar Grubu yeniden kazandı

İzmir Barosu seçimlerini Çağdaş Avukatlar Grubu yeniden kazandı. Av. Sefa Yılmaz, "Başkalarının değil kendi sözlerimizi söylüyoruz. Bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

zmir’de avukatlar yeni baro yönetimini belirlemek için oy kullandı.

İzmir Barosu 2024-2026 Olağan Genel Kurulunda Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Sercan Altunordu, Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Tacettin Çolak, İzmir Avukat Hareketi’nin adayı ise Banu Aşkın İnce oldu.

Seçim Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmir Barosu üyesi 13 bin 552 avukat 34  sandıkta  oy kullanma işlemini tamamladı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Çağdaş Avukatlar Grubu 2635, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 2097 , Mücadeleci Avukatlar Grubu 186 , İzmir Avukat Hareketi 2164 oy aldı. Böylece Çağdaş Avukatlar Grubu en yakın rakibinden 471 oy fazla alarak yeniden İzmir Barosu seçimlerini kazandı.

Seçimde yeni başkan ve yönetimin yanı sıra disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeleri de seçildi. Sefa Yılmaz başkanlığında seçimi kazanan yeni baro yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Başkan Adayı: Av. Sefa Yılmaz

Yönetim Kurulu Adayları: Av. Aylin Aras Öztürk, Av. Zöhre Dalkıran, Av. Canan Arıcı, Av. Dinçer Dikmen, Av. Arif Çınar Evrim, Av. Nesil Kör, Av. Erdem Oktar, Av. Emre Öktem, Av. Ceren Şen Tosun, Av. Gamze Şimşek

Disiplin Kurulu Adayları: Av. Hatice Aslan Atabay, Av. Hatice Şenay Atlı, Av. Meliha Aydın Tüfekçi, Av. Aslı Boldan Ertürk, Av. Sefer Keskim

TBB Delegasyon Adayları: Av. Eda Bekçi, Av. Ercan Demir, Av. Yakup Gül, Av. Türkan Karakoç, Av. Özkan Yücel

Denetleme Kurulu Adayları: Av. Mürüvet Suatoğlu Balcılar, Av. Erdem Boyacı, Av. Şebnem Çapın.

“Neden kazandık; Çünkü korkmuyoruz, biat etmiyoruz ve asla biat etmeyeceğiz”

Seçimin ardından konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, “Genel kurulumuzu dün  itibariyle gerçekleştirdik. Dün nefret söylemleri kullanıldı. Ancak bu sonuç bu nefret dilinin kesinlikle İzmir avukatları için kabul edilmediğinin göstergesidir. Her üç grupta çağdaş gruba değinerek propagandasını yaptılar. Ancak Çağdaş Avukatların bu kazanımı insan haklarından, kadınlardan, laik ve sosyal devlet anlayışından yana olan bir kazanımdır” dedi.

Uzun zamandır beklenen bir sonuç olduğunu söyleyen Yılmaz, “Biz aylar önce İzmir Barosunda asla  nefret dili kazanmayacak demiştik. İzmir Barosu avukatları kötücül dili artık terk etti. İnsan haklarından yana bir mücadeleyi desteklediklerini gösterdiler. Her türlü olumsuzluğa rağmen ve üzerimize gelen bütün gruplara rağmen, seçim sürecinde devam eden kötücül söylemlere rağmen kazandık. Neden kazandık; Çünkü korkmuyoruz, biat etmiyoruz ve asla biat etmeyeceğiz. Başkalarının değil kendi sözlerimizi söylüyoruz. Bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu