GüncelKadın

Munzur Üniversitesi’nde sistematik taciz: Şikayet dilekçeleri dikkate alınmadı!

Dersim’de D.K. adlı bir öğretim görevlisinin çok sayıda kadın öğrenciyi taciz ettiği ortaya çıktı. Konuya dair görüşülen öğrenciler olayı doğrularken, kentte ki kadınlara ise dayanışma çağrısında bulundu.

Munzur Üniversitesi’nde görev yapan D.K. adlı bir öğretim görevlisinin çok sayıda kadın öğrenciyi taciz etti. Konuya dair JİNHA’ya konuşan kadınlar olayı doğrularken, yaşanan tacizin sistematik bir şekilde sürdüğü ve konuya dair geçen seneden kalma şikâyet dilekçelerinin olduğunu aktardı. Kadınlar okudukları bölüm sorumlusuna yaşadıkları tacize dair dilekçe verirken, konunun da bir an önce çözülmesini talep ediyor. Öğrenciler özellikle Kürt kadınlarının bu süreçte hedef alındığını da sözlerine ekledi.

Geçen seneden kalma şikayet dilekçesi var

Bahsi geçen öğretim görevlisinin sistematik olarak; mesaj, video ve sözlü yoldan öğrencileri taciz ettiği öğrenildi. Çok sayıda kadının tacize maruz kaldığı olay bir kadın öğrencinin bir başka kadın öğrenciye, “Hocanın bu sefer ki kurbanı sensin” söylemlerini aktarması sonucu ortaya çıktı. Bahsi geçen D.K.’nin sözleri ve kendisine yönelik tavırlarından rahatsız olan bir kadın öğrenci olayı araştırırken D.K.’ya dair çok sayıda şikâyet dilekçesinin olduğunu öğrendi. “Sırada ki kurban sensin” söylemlerinden korku ve kaygı duyduğunu aktaran ve konuya dair yazılı bir dilekçe verdiğini belirten kadın öğrenci aynı olaya kendisi dışında çok sayıda kadının maruz kaldığını ve yıllardır devam eden şikâyetlere rağmen şahıs hakkında herhangi bir önleyici tedbir alınmadığına dikkat çekti.

‘Sadece ben değil çok sayıda kadın buna maruz kaldık’

Yazılan dilekçelerin önce bölüm başkanına ardından ise dekana gönderildiğini belirten öğrenciler konuya dair Eğitim-Sen ile de görüşmeye hazırlanıyor. Bahsi geçen ismin özellikle kendisinden çok küçük öğrencilerle ilişki yaşadığı ardından ise videolarla kadınları tehdit ettiği de gelen bilgiler arasında. Konuya dair konuşan bir kadın öğrenci kendisinin de uğradığı bu taciz olayına dair şu bilgileri verdi: “Sadece ben değil çok sayıda kadın buna maruz kaldık. Bazı kadınlar mesajla bazıları da sözlerle bu tacize maruz kalmış. Biz de bunu çok sonradan öğrendik. Kendisi hakkında geçen seneden dahi kalma şikâyet dilekçeleri var ama bu sene bizde aynı şeyleri yaşıyoruz. Bunun dışında kişi hakkında bir davanın sürdüğü de iddia ediliyor ama bunu doğrulayamadık. Biz buraya okumaya geldik. Bu baskıların ve tacizlerin sona ermesini istiyoruz. Tek talebimiz güvenli bir ortamda eğitim görmek. Bu konunun peşini bırakmayacağız. Bir mesajda bir söz ve bir göz kırpma da olsa taciz tacizdir. Bu noktada diğer kadınları sessiz kalmamaya davet ediyoruz.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu