EmekGüncel

Fernas Madencilik’te direnişteki madencilerle patron arasında görüşme yapıldı

Fernas Madencilik’te işten çıkarılan madenciler, 53. gününde patronla yaklaşık dört saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. 

Soma’da yer alan Fernas Madencilik’te, Bağımsız Maden İş sendikasına üye oldukları için işten atılan madenciler, direnişlerinin 53. gününde maden patronu ile görüştü.

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te, işten çıkarılan madenciler, direnişin 53. gününde patronla müzakere sürecine girdi. Müzakereye katılmak üzere Ankara’daki açlık grevine ara vererek Soma’ya gelen beş işçi, şirket yöneticileriyle yaklaşık dört saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Bağımsız Maden İş sendikasının genel merkezinde toplanan işçi temsilcileri, durumu sendika üyeleriyle paylaştı. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, toplantıda yaptığı açıklamada, “Bugün iki saat süren bir görüşme oldu. Muzaffer Nasıroğlu’yla beş işçi arkadaşımız bir görüşme yaptı. Yarın bir görüşme daha olacak. Yarınki görüşmeyi de Türkiye kamuoyuyla hep beraber paylaşacağız” dedi.

Çakır, işçi direnişinin kamuoyunda dikkat çektiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin kalbi de bu işçilerden haber bekliyor” ifadelerini kullandı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu