DünyaGüncel

Hizbullah’ın insansız hava aracı Netanyahu’nun evini vurdu

İsrail Başbakanlığı, Netanyahu'nun evlerinden birinin Hizbullah'a ait insansız hava aracıyla vurulduğunu bildirdi.

Lübnan’dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail’in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Benjamin Netanyahu’nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti. İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA’nın girdiğinin tespit edildiği, ikisinin imha edildiği belirtildi.

İsrail’in Ynet News haber sitesinin aktardığına göre, Suudi Arabistan merkezli Al Hadath kanalı, İsrail’e fırlatılan İHA’nın hedefinin Netanyahu’nun konutu olduğunu iddia etti. Daha sonra sözcüsünün yaptığı açıklamada, İHA’nın Başbakan Benjamin Netanyahu’nun evine doğru fırlatıldığı, söz konusu saldırı teşebbüsü sırasında kendisinin konutunda ya da konutunun yakınlarında olmadığı, olayda ölen ya da yaralanan bulunmadığı belirtildi.

İsrail ordusu: Bir İHA, Kayserya’da  bir yapıya isabet etti

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ayrıca bir insansız hava aracının Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi. Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki dış istihbarat örgütü Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu ‘8200 Birimi’ ortak üssü Glilot Üssü’nde alarmlar çaldı. İsrail ordusu, başka bir İHA’nın sızmış olması ihtimalinin kalmadığı açıklamasını yaptı.

İsrail polis sözcülüğü de yaptığı açıklamada, Kayserya kentinde İHA’nın bir binaya isabet etmesi nedeniyle polisin yoğun biçimde bölgede konuşlandığı, herhangi bir patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama-tarama yaptığı belirtildi.

Öte yandan, İsrail polisinin Başbakan Netanyahu’nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Netanyahu’nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuş beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduğu alanın çevresine sağlık ekipleri ve polisin yoğun biçimde toplandığı görülüyor. Aynı şekilde, sosyal medyada dolaşan bir görüntüde bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından İHA’nın geçtiği ve ardından saldırı alarmları çaldığı dikkat çekiyor. Hizbullah’tan saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail, Beyrut’un kuzeyini vurdu

Öte yandan, Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan bir açıklamada, İsrail’in başkent Beyrut’un kuzeyindeki Cünye bölgesinde bir araca saldırı düzenlediği ifade edildi. Açıklamaya göre, saldırıda en az iki kişi ölürken, bu, İsrail’in bölgeye ilk saldırısı oldu.

Lübnan: İsrail, 24 saate 87 hava saldırısı düzenledi

Gazze Şeridi ve Lübnan’a saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun Lübnan’a son 24 saatte 87, 8 Ekim 2023’ten bu yana 10 bin 333 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberinde, Lübnan Çevre Bakanlığı’nın İsrail saldırıları ve ülkedeki duruma ilişkin raporuna yer verildi. İsrail’in son 24 saatte Lübnan’a 87 hava saldırısı düzenlediği, bunların çoğunun güneyde gerçekleştiği aktarılan raporda, saldırılarda altı kişinin öldüğü, 69 kişinin yaralandığı belirtildi. Raporda, 8 Ekim 2023’ten bu yana ise İsrail’in Lübnan topraklarına 10 bin 333 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilenler için açılan sığınma merkezleri sayısının 1098’e ulaştığı aktarılan raporda, sığınma merkezlerine şu ana kadar 191 bin 501 kişinin yerleştirildiği ifade edildi. Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, 23 Eylül-18 Ekim arasında Lübnan’dan Suriye’ye 471 bin 129 kişinin geçiş yaptığı bilgisinin paylaşıldığı raporda, bunun 335 bin 948’inin Suriye ve 135 bin 181’inin Lübnanlı olduğu belirtildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu