DünyaGüncel

Yunanistan’da liman işçileri İsrail’e giden mühimmatı durdurdu

İşçiler, İsrail’e mühimmat taşıyan konteynerin gemiye yüklenmesini engelledi, silahlar boşaltıldıktan sonra konteyner boş olarak gönderildi.

Yunanistan’ın Pire kentindeki Cosco limanında çalışan işçiler, İsrail’e mühimmat taşıdığı öğrenilen bir konteyneri durdurmak için gece boyunca eylem yaptı. İşçiler, konteynerin limandan çıkışını engelledi ve üzerine “Katiller limandan defol” yazdı.

Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME), eylemin sonucunda konteynerdeki silahların boşaltıldığını ve konteynerin boş olarak gemiye yüklendiğini duyurdu. PAME’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Dün gece geç saatlerde COSCO Limanı İşçileri Sendikası (ENEDEP), üyelerini ve bölgedeki sendikaları, İsrail’e kurşun taşıyan bir konteynerin Pire limanına geleceği konusunda uyardı. Liman işçileri ve yerel sendikalar, hemen limanı bloke etti ve ‘Marla BULL’ gemisine konteynerin yüklenmesine izin vermedi.”

Sendika ve işçiler, bölgedeki işçi sınıfını limana gelerek bu suçu durdurmaya çağırdı ve şunları belirtti: “Liman işçileri açıkça ifade ediyor, ellerimizi halkların kanına bulamayacağız.” Eylem, konteynerin silahlar olmadan boş olarak gemiye yüklenmesini sağlayana kadar tüm gece sürdü.

PAME açıklamasının devamında, sınıf sendikalarının mücadelesinin halklarla dayanışma ve emperyalizme karşı direnişle el ele yürüdüğü vurgulandı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu