DünyaGüncel

Ludwigsburg’da IG Metall’den uyarı eylemi

Toplu sözleşme görüşmeleri sonuçsuz kaldı, IG Metall uyarı grevlerine hazırlanıyor. İşçiler, Ludwigsburg’da 6 bin kişilik yürüyüşle taleplerini dile getirdi.

Almanya’da metal ve elektrik endüstrisinde çalışan işçiler için yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turu 15 Ekim’de sonuçsuz kaldı. Patronlar tarafından sunulan teklif, IG Metall sendikası tarafından yetersiz bulundu. Bunun üzerine sendika, uyarı grevlerine hazırlık yaptığını duyurdu.

IG Metall, patronların mevcut teklifiyle işçilerin taleplerinin karşılanmadığını vurguladı ve 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık bir milyon çalışan için %7 oranında maaş artışı talep ediyor. Sendika ayrıca, stajyerler ve çift diplomalı öğrenciler için aylık 170 Euro’luk ek bir artış da istiyor.

Toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasının ardından IG Metall tarafından Ludwigsburg’da geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. IG Metall’in açıklamasına göre, yürüyüşe 6 binden fazla kişi katıldı. İşçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda mücadeleye devam edeceklerini kararlı bir şekilde dile getirdi. IG Metall Baden-Württemberg Başkanı Barbara Resch, yürüyüşte yaptığı açıklamada, “Gerçekleştirilen bu yürüyüş IG Metall ve işçilerin talepleri için önemli bir rol oynayacak,” dedi.

Sendika, patronların taleplerine karşılık vermemesi durumunda uyarı grevlerinin devam edeceğini belirtti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu