EmekGüncel

“Gerçek Gündem’deki baskı ve işten çıkarmalar hukuksuzdur, kınıyoruz!”

DİSK Basın-İş, Gerçek gündem tarafından işten çıkarılan basın emekçileri için yaptığı açıklamada, "Gerçek Gündem yönetimini kınıyor" dedi.

DİSK Basın-İş  aralarında üyelerinin olduğu 5 basın emekçisinin sendikalı olmalarından kaynaklı işten çıkarılmasını kınayarak, işten çıkarılanların yanında olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, “Yakın zamanda TV100’ün sahibi, iş insanı Necat Gülseven tarafından satın alınan ve Genel Yayın Yönetmenliği görevine Seyhan Avşar’ın getirildiği Gerçek Gündem haber sitesinde, aralarında üyelerimizin de bulunduğu 5 basın emekçisinin işine son verildiğini, 2 gazetecinin ise istifaya zorlandığını öğrendik” dedi.

Avşar, “Burada sendikal örgütlenmeye girişeni kovarım”

Açıklamanın devamında, ““Hak, hukuk, adalet” haberleriyle tanınan Avşar, göreve geldikten kısa bir süre sonra “Burada sendikal örgütlenmeye girişeni kovarım” sözlerini sarf etmiş; Gerçek Gündem’de işçilerin kazanılmış hakları ellerinden alınmaya başlanmış ve hukuksuzluğa tepki göstermeye başlayan gazeteciler türlü bahanelerle işlerinden edilmiştir” dedi.

Hiçbir ücret artışına gitmeden mesai saatlerinin artırıldığı Gerçek Gündem’de 5 gün olan çalışma günü 6’ya çıkarılmış, bazı işçiler izinsiz 7 gün boyunca çalışmaya zorlanmıştır. Avşar tarafından çalışanlara yönelik baskı ve mobbing uygulandığı, haber editörlerine haber giriş sayısı konusunda baskı yapıldığı, yayın politikasının değiştirilerek iktidara yakın bazı isimler hakkındaki haberlerin yapılmasının yasaklandığı ve Avşar’ın kadın çalışanların kıyafetlerine yönelik cinsiyetçi ifadeler kullandığı da üyelerimiz tarafından sendikamıza bildirilmiştir.

Gerçek Gündem yönetimine ve Seyhan Avşar’a sendikal örgütlenmenin Anayasa tarafından korunan bir hak olduğunu hatırlatıyoruz. Gerçek Gündem yönetimini kınıyor, işten çıkarılan emekçilerin yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki desteğe hazır olduğumuzu bildiriyoruz” şeklinde çağrı yaptı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu