EmekGüncel

Fernas Madencilik işçilerine Meclis yolu kapatıldı

Fernas Madencilik işçileri direnişlerinin 46. gününde Ankara’da Kurtuluş Parkı’ndan Meclis’e yürümek istedi ancak polis engeli ile karşılaştı.

Fernas Madencilik işçileri direnişlerinin 46. gününde Ankara’da Kurtuluş Parkı’ndan Meclis’e yürüyor. İşçiler 46 gündür sorunlarının çözülmediğini, Meclis’e yürümek dışında başka çarelerinin kalmadığını ifade etti. Ancak işçilerin yürüyüşüne polis engel oldu. Parkın etrafını saran polis, işçilerin ve sendika temsilcilerinin parktan çıkmasına engel oldu.

Parkta yapan Bağımsız Maden-İş örgütlenme uzmanı Başaran Aksu, Meclis’te grubu olan tüm partilerle görüştüklerini ve kimle görüşseler kendilerine hak verdiklerini belirtti. Aksu, “O zaman biz yürümekte haklıyız, burada kolluğa verilen talimat da hukuksuzdur” dedi.

Türkiye’deki hukuk sisteminin ikili bir yapıda olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti:

Holdinglere, yönetenlere ayrı; işçiye, emekçiye ayrı uygulama var. Yasaya uymayacaksanız, yasalara yazmayın, bu yasaları kaldırın. Köleliği de yasalaştırın. Holdingler istedikleri gibi toplu olarak işçi öldürebilsinler. İstedikleri gibi işçileri işten atabilsinler. Eğer durum buysa, eşit yurttaş değilsek bunun Anayasa’da da yazılmasına gerek yok.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu