GençlikGüncel

KYK’lı kadınlar tacize karşı ayakta

Mersin Müfide İlhan Kadın KYK yurdunda yaşanan tacizin ardından yurdu eylem alanına çeviren kadın öğrenciler, mücadele çağrısı yaptı.

Kredili yurtlar kurumunda kalmaya zorlanan kadın öğrenciler her gün yurtlarda yaşanan tacizi teşhir ediyor, eyleme geçiyor. Dün akşam Mersin Müfide İlhan Kadın KYK yurdunda kalan kadın öğrenci zorla bir araca bindirildi, tacize uğradı, hareket halindeki araçtan atlayarak kaçtı ve yaralı halde yurda sığındı.

Bunun üzerine öğrenciler yurdu eylem alanına çevirdi. “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganlarını haykıran kadınlar, failleri cesaretlendirenleri bildiklerinin altını çizdi.

Günlerdir kampüslerden, sokaklardan kadına yönelik şiddete, katliama, taciz saldırılarına karşı ses yükselden kadınlar bir adım öne çıkmaya, harekete geçmeye ve hesap sormaya çağırdı.

Öte yandan yurtta iki kadının tacize uğradığı ortaya çıktı. Yurt yönetiminin ise faillerin bulunması için çabalamak yerine ses çıkaran kadınları tutanak tutmakla tehdit etti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu