EkolojiGüncel

Çok sayıda kentte Reşit Kibar için ‘yaşam nöbeti’ tutuldu

Ekolojistler, ağaç kesimini önlemek isterken katledilen Reşit Kibar için Türkiye genelinde yaşam nöbetleri düzenledi.

Ağaç ağaç kesimini önlemek isterken uğradığı silahlı saldırıyla katledilen Reşit Kibar’ın anısına ekolojistler, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşam nöbetleri düzenledi. Artvin Borçka ilçesindeki Cankurtaran bölgesinde yapılması planlanan “mesire alanı” projesine karşı mücadele eden Kibar için İzmir, Muğla, Artvin, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir ve Balıkesir gibi birçok ilde etkinlikler gerçekleştirildi.

İzmir’de Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) öncülüğünde düzenlenen yaşam nöbetinde, “Her bir ağacı tek tek savunmak için yaşam nöbetindeyiz. Reşit Kibar isyanımızdır” pankartı açıldı. Emine Akbaba, “Reşit Kibar’ın mücadelesi Kazdağları, Akbelen ve Kuzey Ormanları’nda yükselmeye devam ediyor” diyerek Kibar’ı katledenlerin sorumluluklarını deşifre etti.

Muğla’da Deştin Çevre Platformu, Menteşe ilçesinde düzenlediği nöbette, “Reşit Kibar ölümsüzdür” sloganıyla direnişi sürdüreceklerini vurguladı. Haluk Özsoy, “Reşit Kibar’a sıkılan kurşun hepimize sıkılmıştır. Failler bulunana kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Artvin’de ise Çifteköprü Kırsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde yapılan yaşam nöbetinde katılımcılar, “Reşit Kibar’ın hesabını soracağız” yazılı pankart açtı. Gökhan Genç, “Biz bu projeyi yapan kişilere değil, ihalenin kendisine karşıyız” diyerek maden ruhsatlarına karşı duracaklarını belirtti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu