EmekGüncel

KESK, yoksulluğa karşı eylem takvimini duyurdu

KESK, “Geçinemiyoruz, yoksulluğa karşı mücadelede birleşiyoruz” kampanyası kapsamında 14 Ekim-22 Kasım arasında il çalışmaları yapacak. 25 Ekim’de Adalet Bakanlığı önünde ve 30 Kasım’da merkezi miting düzenleyecek.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, Ankara’da düzenlenen basın toplantısında, “Geçinemiyoruz, yoksulluğa karşı mücadelede birleşiyoruz” şiarıyla yeni bir kampanya başlatacaklarını açıkladı. Toplantıda, KESK Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve konfederasyona bağlı sendikaların eşbaşkanları da yer aldı.

Koçak, toplumun giderek daha karanlık bir tabloyla karşı karşıya kaldığını belirterek, “İktidar, seçim öncesi uygulamaya koyduğu planının tuttuğunu ve seçimden sonra verdiği sözleri unuttuğunu” ifade etti. İlk olarak KDV ve harçların artırıldığını vurgulayan Koçak, “Mili Dayanışma Paketi” ile kamu emekçilerine yönelik yeni bir maaş rejimi getirildiğini belirtti.

İktidarın ekonomi modelinin sermaye çıkarlarına odaklandığını dile getiren Koçak, “Bu dönemde yoksulluk tüm toplumu sarmıştır” dedi. Ayrıca, “Orta Vadeli Program ile işçiye, emekçiye, asgari ücretliye, emekliye daha fazla yoksulluk vaat edilmektedir” diyerek, emekçilerin içinde bulunduğu borç batağını eleştirdi.

Koçak, “Atılan ekonomik adımlar çalışan ve dar gelirlilerin haklarına saldırı” şeklinde değerlendirerek, tüm sendikaları sokağa dökülmeye çağırdı. “Mevcut durumda yandaş sendika diye bir durum artık kalmamıştır” dedi.

KESK’in eylem takvimini de açıklayan Koçak, “14 Ekim-22 Kasım arasında 56 ili kapsayan il çalışmaları yürüteceğiz” diye ekledi. 25 Ekim’de Adalet Bakanlığı önünde, 25 Kasım’da kadınlar olarak alanda olacaklarını, 30 Kasım’da ise merkezi bir Ankara mitingi düzenleyeceklerini belirtti.

Koçak, “Hepimiz biliyoruz ki yüzünü sermayeye sırtını emekçilere dönen bu düzen kendiliğinden değişmeyecek” diyerek, insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve güvenceli iş taleplerinin önemine vurgu yaptı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu