DünyaGüncel

Almanya’dan Türkiye’ye silah ihracatına onay

Almanya, Türkiye’ye büyük çaplı silah ihracatına yıllar sonra yeniden onay verdi. Onaylanan ihracatın toplam değeri 336 milyon avro olarak açıklandı.

Alman hükümeti, yıllar sonra ilk kez Türkiye’ye büyük çaplı silah ihracatını onayladı. Alman sermayesinin ve devletin güçlü yayın organlarından biri olan Der Spiegel‘in Ekonomi Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberine göre, Federal Güvenlik Konseyi kısa süre önce Türkiye’ye değeri yüz milyonlarca avroyu bulan silah ihracatını kabul etti.

Haberde, Türkiye’ye gemilerin hava savunması için satılacak 100 adet güdümlü füzenin yaklaşık 100 milyon avroya mal olacağı, ayrıca 28 adet SeaHake tipi torpidonun 156 milyon avroya teslimatının onaylandığı belirtildi. Denizaltı modernizasyonuna yönelik malzeme paketleri de dahil edildiğinde toplam silah ihracatının yaklaşık 336 milyon avro olacağı ifade edildi.

Almanya, 2023 yılında Türkiye’ye yalnızca 1,22 milyon avro değerindeki 17 başvuruya onay verirken, bu yılın ilk çeyreğinde ise 23 milyon avro değerinde silah ihracatı gerçekleştirmişti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu