Güncel

Gazze’deki soykırım saldırıları 1. yılında: 4 Filistinli daha katledildi

Gazze Şeridi’nde İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında en az 4 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırılar, mülteci kampları ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırılarında en az 4 Filistinli katledildi, birçok kişi yaralandı. Sağlık kaynaklarına göre, Gazze’nin orta kesimlerindeki Bureyc Mülteci Kampı’nda İsrail ordusu tarafından bombalanan evlerde 3 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, Nusayrat Mülteci Kampı’nda düzenlenen başka bir saldırıda 7 kişinin yaralandığını ve kampın kuzeybatısındaki bölgelerin topçu atışlarıyla vurulduğunu aktardı. El-Ehli Baptist Hastanesi yetkilileri ise Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nde Ebu Acve ailesinin evine düzenlenen saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını bildirdi.

7 Ekim saldırıları ve sonrası

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik 7 Ekim 2023’te kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail, bu saldırılarda 1200 vatandaşının öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. Aynı tarihten bu yana Gazze’ye yönelik İsrail’in başlattığı işgal ve soykırım saldırılarında, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 41 binden fazla Filistinli katledildi, 97 binden fazla kişi ise yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında bugüne kadar 728 askerinin öldüğünü duyurdu. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda 742 Filistinli hayatını kaybetti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu