Güncel

Tutsak Gemicioğlu ölüm riski nedeniyle revirde tutuluyor!

Tedavisi tamamlanmadan hapishaneye gönderilen kolon kanseri Abdurrahman Gemicioğlu’nun kızı Elif Gemicioğlu, babasının ölüm riski nedeniyle revirde tutulduğunu belirtti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Yargıtay’ın 8 yıl 9 ay hapis cezasını onamasının ardından 67 yaşındaki Abdurrahman Gemicioğlu tutuklandı. Kolon kanseri, prostat, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon ve anksiyete gibi birçok ağır hastalığı bulunan Gemicioğlu, gözaltında rahatsızlıklarının artması nedeniyle Van Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nden Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Ancak tedavisi tamamlanmadan tekrar hapishaneye götürüldü.

Gemicioğlu’nun kızı Elif Gemicioğlu, babasının tedavisinin yarıda kesilmesine tepki gösterdi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bünyesinde siyaset yapan babasının, 2012 yılında KCK operasyonları kapsamında tutuklandığını belirtti. Abdurrahman Gemicioğlu’nun halk arasında sorunların çözümünde aktif rol aldığını ifade eden kızı, babasının bu faaliyetler nedeniyle hapishaneye konulduğunu ve bir yıl boyunca tutuklu kaldığını dile getirdi.

‘Kalbi yüzde 20 bandında çalışıyor’

Elif Gemicioğlu, babasının bir yıldır kolon kanseri hastası olduğunu, aynı zamanda kalp yetmezliği, şeker, tansiyon, prostat ve anksiyete gibi birçok hastalıkla mücadele ettiğini belirtti. Doktor raporlarına göre kalbinin sadece yüzde 20 kapasite ile çalıştığını vurgulayan Gemicioğlu, babasının sedyeye bağlı bir şekilde gözaltına alındığını, 10 saat boyunca ambulans sedyesinde bekletildiğini ve ölüm riski nedeniyle cezaevi revirinde gözetim altında tutulduğunu söyledi.

‘Zindana atmakla bir yere varılamaz’

Hapishanelerde binlerce ağır hasta tutsağın bulunduğunu hatırlatan Elif Gemicioğlu, tarih boyunca egemenlerin baskı ve zulümle ayakta kalmaya çalıştığını ancak bununla başarılı olamayacağını belirtti. “Bir halkı yok etmeyi, tutuklama ve öldürmeyle tarih boyunca hiç kimse başaramadı” diyen Gemicioğlu, yetkililere hasta tutsakların serbest bırakılması çağrısında bulundu. (MA)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu