Güncel

Kayıp yakınları: Kayıplarımız bulunana kadar mücadelemiz sürecek

Gözaltında kaybettirilen ve katledilen yakınlarının akıbetini öğrenmek isteyen aileler, Diyarbakır ve Batman'da bir araya gelerek eylemlerine devam etti. Aileler, kayıplar bulunana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Diyarbakır: Kayıplarımız bulunana kadar elimiz devletin iki yakasında olacak

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, eylemlerinin 817’nci haftasında Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eylemde, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde polisler tarafından katledilen ve cansız bedeni yakılan Vahit Narin’in hikayesi anlatıldı.

Kayıp yakınlarından Fatma Tosun, kaybedilenlerin dillerini ve kültürlerini korudukları için hedef alındığını vurgulayarak, “Tek kaybımız kalana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kayıplarımız bulunana kadar elimiz devletin iki yakasında olacak” dedi.

İHD Kayıplar Komisyonu üyesi Fırat Akdeniz ise, Vahit Narin’in nasıl kaybettirildiğini şu sözlerle aktardı: “Vahit Narin, Pasûr’da güvenlik güçleri tarafından otelde bodrum katına sığındıktan sonra iki uzman çavuş tarafından öldürüldü ve otel yakıldı. Aile şikayetçi oldu ancak süreçten bir sonuç çıkmadı. AİHM bu davada Türkiye’yi mahkum etti.”

Batman: ‘Hizbullah kaçırdı ve bir daha haber alınamadı’

Batman’da düzenlenen 653’üncü hafta eyleminde ise İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban, kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini belirterek, “Sadece kayıplarımızı bulmanızı değil, barışı da istiyoruz” dedi. Bu hafta Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 1994 yılında kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ahmet Biçimli’nin hikayesi anlatıldı.

İHD Batman Şube yöneticisi Melek Atalay, “Ahmet Biçimli, Hizbullah tarafından kaçırıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Aile tüm girişimlerde bulunmasına rağmen hiçbir sonuç elde edemedi” dedi.

Eylemler, açıklamaların ardından oturma eylemiyle sona erdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu