GüncelKadın

Kadınlar Birlikte Güçlü’den Polonez işçilerine ziyaret

Kadınlar Birlikte Güçlü, 79 gündür direnişte olan Polonez işçilerini ziyaret ederek mücadeleyi sahiplendiklerini ve desteklerini büyüteceklerini vurguladı.

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), Çatalca’daki Polonez fabrikası önünde 79. gündür direnişte olan işçileri ziyaret etti. KBG, işçilerin mücadelesini sahiplendiklerini ve desteklerini büyüteceklerini vurguladı.

KBG adına  Serenay Sevimli tarafından yapılan açıklamada, “Kadınlar Birlikte Güçlü, birbirimize ve diğer kadınlara güç vermeye çalıştığımız, dayanıştığımız; kadınlar olarak bize yönelen her türlü baskı, şiddet ve sömürüyle mücadele ettiğimiz bir platform. Emeğimizin sömürülmediği, şiddete uğramadığımız, daha özgür yaşamlar kurabildiğimiz bir dünya için mücadele ediyoruz” denildi.

Ziyaretin amacına ilişkin,  “Buraya gelip bir bütün olarak Polonez direnişini selamlamak, ama özellikle de bu direnişi omuzlayan kadınlarla tanışmak istedik” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, daha önce Flormar ve Farplas direnişlerine de destek verildiği hatırlatılarak, kadınların işyerlerinde daha fazla sömürüye maruz kaldıkları vurgulandı.

KBG, Polonez işçilerinin kararlı duruşlarının kendilerine ilham verdiğini belirterek, “Her gün evinizden çıkıp işe gider gibi direniş alanına geliyorsunuz. Polis saldırısına direndiğinizi, taşın üstünde yattığınızı gördük. Kararlı duruşunuz bize ışık oldu, umut oldu” diyen Sevimli  KBG, Polonez direnişinin taleplerinin kendi talepleri olduğunu ve işçilerin sendikalarıyla birlikte fabrikaya geri dönmelerini umut ettiklerini ifade etti: “Umarım şu kapıdan sendikanızla birlikte içeri girdiğinizi görürüz.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu