Güncel

Hedef gösterilen Ekmekçi, Akıl hastanesinde gözlem altına alınmak istendi

Fuhuş çetelerini ve Sinan Ateş cinayetinde rolleri olan kişileri ifşa etmesi üzerine tutuklanan avukat Dilek Ekmekçi, ‘cezai ehliyet raporu’ ile susturulmaya çalışıldığını söyledi.

İçinde kamu görevlilerinin de bulunduğu fuhuş çetelerini ifşa eden ve en son MHP ve Ülkü Ocakları’nda yöneticilik yapan isimler hakkında, Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Ceza Hukukçusu Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, MHP’lilerin şikâyet etmeleri üzerine 1 Eylül’de tutukladı.

Bulunduğu Bakırköy Hapishanesi’nden Bianet’ten gazeteci Evrim Kepenek’in sorularını yanıtlayan Ekmekçi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şikâyetiyle tutuklandığını belirterek, “Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve FETÖ/PDY bağlantılarını sorguladığım için Ankara Başsavcısı Gökhan Karaköse ve Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in ekibi benimle özel olarak uğraşıyor” dedi.

Süleyman Soylu, Aile Bakanlığı, Mansur Yavaş, Yüksel Aslan, İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Recep Tayip Erdoğan, Cihat Yaycı, Ümitcan Uygun, İ-Melih Gökçek, Devlet Bahçeli, Ankara Emniyeti, pek çok  savcı ve hâkimin kendisinden şikayetçi olanlar arasında olduğunu belirten Ekmekçi, tutuklu bulunduğu süre boyunca 2 kere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüğünü söyledi.

“Cezai ehliyetle susturulmak isteniyorum”

Ekmekçi, cezai ehliyet tespiti ile susturulmak istediğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte hem FETÖ üyeliği iftirasına, hem biyolojik ablasına ilgi duyup cinsel saldırıda bulunmak iftirasına, hem de Tevfik Ertürk’ün mezarlarına, na’şına zarar vermek iftirasına uğradım. O kadar ki ‘bel altı sapık kumpas devrede’ beni cezai ehliyet tespiti için akıl muayenesine bile göndermek istiyorlar.

Tutulu bulunduğum sürede bu yüzden 2 kere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüm.

Bu kumpasların tamamı işkencedir ve işkence suçundan zaman aşımı yoktur. Beni 3 haftaya kadar akıl hastanesinde gözlem altına aldırmak isteyen kadın hâkimi de reddettim. Ayrıca hakkında suç duyurusu, HSK şikâyeti ve tazminat davası yollarına gideceğiz.”

Ekmekçi, tutuklanmadan önce Sinan Ateş suikastına dair dava dosyasında yer alan bulgular ve bağlantılar üzerine kamuoyunu bilgilendiren isimlerden biriydi. Ekmekçi, Ateş cinayetindeki MHP ve Ülkü Ocakları izlerine dair haberleri sosyal medya hesabından duyurmuş ayrıca, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tarafından tehdit edildiğini söylemişti.

Ekmekçi, MHP ve Ülkü Ocakları’ndan bazı isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş ve 25 ismin soruşturulmasını ve kamu davası açılmasını talep etmişti.  Suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyordu.

Öte yandan 19-20 Ağustos 2021 tarihlerinde ise avukat Ekmekçi gazetemiz Yeni Yaşam’a devlet yurtlarının nasıl fuhuş bataklığına çevrildiği ve yurt kızlarının bürokratlara, hakimlere, savcılara, siyasetçilere eskort olarak nasıl gönderildiğinin anlatmıştı. 2024’ün mayıs ayında ise haberlerimize erişim engeli getirilmişti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu