Güncel

100 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır’daki Hisami Apartmanı davasında karar

Diyarbakır'da 100 kişinin ölümüne yol açan Hisami Apartmanı davasında iki müteahhit ve iki arsa sahibi, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen Maraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı’na ilişkin davada karar verildi. 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığı binanın müteahhitleri ve arsa sahipleri yargılandıkları davada hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma” suçundan 17 yıl 6’şar ay hapis cezasına mahkûm edildi. Sanıklar duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Mahkemede konuşan müştekiler, depremde yakınlarını kaybettiklerini belirterek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı da hazırladığı mütalaada sanıkların cezalandırılmasını ve tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Sanık müteahhitlerden Mehmet Ali Korkut suçsuz olduğunu ileri sürerek, “Tahliye ve beraat talebinde bulunuyorum” dedi. Diğer müteahhit Mehmet Meşe ise binayı eksiksiz yaptığını iddia ederek, “Enkaz altında kaldım. Sağlık sorunlarım var, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan da inşaata müdahalede bulunmadıklarını öne sürerek beraat talebinde bulundular.

Mahkeme, sanıkları 17 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Üç sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, sağlık sorunları nedeniyle sanık Meşe tahliye edildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu