Güncel

Çalışma Bakanlığı Fernas Madencilik’te direnen işçilerin sendika üyelik bilgilerini patronla mı paylaştı?

Fernas Madencilik’teki direniş sürerken, işletme müdürünün işçilere ait sendika üyelik bilgilerini sosyal medyada paylaşması, bilgilerin Çalışma Bakanlığı tarafından sızdırıldığına işaret edildi.

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te işçilerin direnişi devam ederken, işletme müdürü Serkan Güncü’nün paylaştığı bir sendika üyelik bilgisi dikkat çekti. Sadece Çalışma Bakanlığı veri tabanından ya da işçilerin e-devlet hesaplarından edinilebilecek olan bu bilginin X platformunda paylaşılması, tepkilere neden oldu.

Bağımsız Maden-İş sendikasında örgütlenen ve 7’si işten çıkarılan işçilerin başlattığı direniş sürerken, Güncü’nün paylaştığı belgede, bir işçinin 2020 yılında sendikaya üyelik başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Güncü, bu paylaşımıyla işçilerin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddialarını reddetti.

Sendikanın örgütlenme uzmanı Mert Batur, konuyla ilgili Sendika.Org’a konuştu. Batur bilginin Çalışma Bakanlığı tarafından verilmesinin de işçilerin e-devlet şifreleri yoluyla elde edilmesinin de suç olduğunu belirtip, konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu