DünyaGüncel

Yunan sahil güvenliği göçmen teknesine ateş açtı: Bir kişi hayatını kaybetti

Yunan sahil güvenlik güçlerinin 23 Ağustos Cuma günü Ege'nin doğusundaki Sömbeki (Symi) adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir tekneye ateş açması sonucu 39 yaşındaki bir göçmen katledildi.

Yunanistan’ın Sömbeki (Symi) adası açıklarında 23 Ağustos Cuma günü, Yunan Sahil Güvenliği tarafından bir göçmen teknesine ateş açılması sonucu 39 yaşındaki bir göçmen hayatını kaybetti. Yunan makamları, göçmenin “muhtemelen bir kurşunla” öldürüldüğünü belirtirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, göçmen teknesinin dur ihtarına uymadığı ve tehlikeli manevralar yaparak Sahil Güvenlik ekibinin hayatını riske attığı gerekçesiyle teknenin dış motorunu durdurmak amacıyla ateş açıldığı ifade edildi. Açılan ateş sonucu, teknede bulunan bir göçmenin vurularak öldüğü bildirildi. Hayatını kaybeden göçmenin Kuveytli olduğu tahmin ediliyor.

Teknede, sekiz erkek, bir kadın ve beş çocuk olmak üzere toplam 14 göçmen bulunuyordu. Göçmenler, Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışırken Sahil Güvenlik tarafından fark edildi. İki kişinin insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.

Yunan Sahil Güvenliği’nin açıklamasına göre, tekne, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edildikten sonra hızlanarak uyarılara cevap vermedi ve sahil güvenlik gemisine tehlikeli bir şekilde yaklaştı. Bunun üzerine, tekneyi durdurmak amacıyla motoruna ateş açıldı. Ancak, açılan ateş sonucu bir göçmen hayatını kaybetti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu