DünyaGüncel

60 basın kuruluşundan AB’ye İsrail’in saldırılarına karşı harekete geçme çağrısı

Aralarında Türkiye’den DİSK Basın-İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın da bulunduğu 60 basın kuruluşu, AB yetkililerine İsrail’in basın özgürlüğüne yönelik ihlallerine karşı acil önlem almaları çağrısında bulundu.

Aralarında Türkiye’deki DİSK Basın-İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın da bulunduğu 60 basın kuruluşu, Avrupa Birliği (AB) yetkililerine İsrail’in gazetecilere ve basın özgürlüğüne yönelik saldırılarına karşı harekete geçmeleri için çağrı yaptı.

22 Ağustos’ta gönderilen mektupta, İsrail yetkililerinin eşi benzeri görülmemiş gazeteci cinayetleri ve medya özgürlüğü ihlallerine karşı AB’den acil adım atması talep edildi. Mektupta, AB-İsrail Ortaklık Anlaşması’nın askıya alınması ve sorumlulara karşı AB hedefli yaptırımların uygulanması gerektiği vurgulandı.

Mektupta, 7 Ekim 2023 itibarıyla 2 İsrailli, 3 Lübnanlı ve 100’den fazla Filistinli gazetecinin öldüğü, ayrıca 49 gazetecinin tutsak olduğu belirtildi. Son 10 yılın “en ölümcül dönemi” olarak nitelendirilen bu süreçte, yabancı gazetecilerin Gazze’ye girişinin yasaklandığı ifade edildi.

Mektubu imzalayan kuruluşlar arasında Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) Basın-İş bulunuyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu