DünyaGüncel

Gazze’de 100 bin Filistinli daha zorla göç ettirildi

İsrail'in son iki gündeki tahliye tehditleri ve bombardımanları sonucunda Gazze Şeridi’nin Deyr el-Belah bölgesinde yaklaşık 100 bin Filistinli yerinden edildi.

İşgalci İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım saldırıları ağır bombardıman ve zorla yerinden etme tehditleriyle devam ediyor. Gazze’nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah Belediyesi, son iki gün içerisinde 100 bin Filistinlinin daha zorla yerinden edildiğini açıkladı.

İsrail, 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı soykırım saldırılardan bu yana Filistinlilere yönelik tahliye emirlerini sıklaştırdı. Bombardımanlarla birlikte bu tahliye tehditleri, Gazze’deki halkı sürekli bir yerden başka bir yere göç etmeye zorladı. Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) verilerine göre, İsrail 1 Temmuz ile 21 Ağustos tarihleri arasında 16 tahliye emri çıkardı ve sadece 1-16 Ağustos arasında 213 bin Filistinliyi yerinden etti. BM’nin açıkladığı verilere göre, Gazze’de her 10 kişiden 9’u İsrail’in saldırıları nedeniyle yer değiştirmek zorunda kaldı.

Deyr el-Belah Belediyesi’nin açıklamasına göre, İsrail’in son iki gündeki bombalamaları nedeniyle doğu kesimindeki halkın büyük kısmı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yerinden edilen Filistinliler, neredeyse hiç bir alt yapı hizmeti bulunmayan çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Gazze’deki barınma merkezlerinin de bombalamalar nedeniyle devre dışı kalması, halkı daha da çaresiz bir duruma sürüklüyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda, 7 Ekim’den bu yana en az 40 bin 265 Filistinli katledildi. Bu kayıpların 16 bin 480’ini çocuklar, 10 bin 980’ini ise kadınlar oluşturuyor. Yaralı sayısı ise 93 bin 144’ü buldu. Ayrıca, enkaz altında halen binlerce ölü bulunduğu, halkın sığındığı hastane ve okulların da İsrail’in hedefi olduğu belirtiliyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu