Güncel

Çiğli Belediyesi işçileri yangınlara müdahale için İzmir’e döndü

Ankara’da CHP Genel Merkezi önünde direnen Çiğli Belediyesi işçileri, İzmir’de süren yangınlara müdahale etmek için İzmir’e döndüklerini duyurdu.

İşten atılan ve 67 gündür hak mücadelesi veren Çiğli Belediyesi işçileri, İzmir’de süren yangınlara müdahale etmek için döndüklerini duyurdu. 35 gündür Ankara’da CHP Genel Merkezi önünde eylemlerine devam eden işçiler, İzmir’e dönerek yangınlara karşı dayanışma göstermek istediklerini ve daha sonra Ankara’ya geri döneceklerini ifade ettiler.

Direnişteki işçiler, Ege İşçi Birliği’ne gönderdikleri videolu mesajda yangınlara karşı mücadele etmenin aciliyetini vurguladılar. “İçimizde yanan ateşimize yeni bir köz atılmış, kendi ateşimizi bırakıp buraya koştuk. 1 bardak su bile taşısak yararı olur diye düşünerek geldik” diyen işçiler, İzmir’deki yangınlara karşı omuz omuza verdiler.

İzmir’deki yangınları söndürme çabalarının ardından, direnişlerini sürdürmek için yeniden Ankara’ya döneceklerini belirten işçiler, Karşıyaka ve Kemalpaşa belediyelerinde işten çıkarılan işçilerin durumuna da dikkat çekti. Karşıyaka Belediyesi’nde 93, Kemalpaşa Belediyesi’nde ise 127 işçinin işten çıkarıldığını hatırlatan direnişçiler, yaşananların asla kabul edilemeyeceğini vurguladılar.

“Önce İzmir’imizi kurtaralım, sonra kendi yangınımıza koşturacağız” diyen işçiler, dayanışmanın ve birlik olmanın önemine dikkat çektiler. İzmir’deki yangınlara müdahale ettikten sonra diğer belediyelerdeki işçilerle birleşerek, Ankara’ya geri dönmeyi hedeflediklerini belirttiler.

“Bekle bizi Ankara, gidişimiz sessiz oldu ama dönüşümüz muhteşem olacak” diyerek kararlılıklarını ifade eden Çiğli Belediyesi işçileri, verdikleri mücadeleden geri adım atmayacaklarını ve haklarını alana dek direnişlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu