Güncel

Hamburg’da “Nubar Ozanyan Ölümsüzdür” pankartı

13 Ağustos 2024 tarihinde Hamburg’da, “Nubar Ozanyan Ölümsüzdür” yazılı bir pankart asıldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde, 13 Ağustos 2024 tarihinde devrimci ve anti-faşistlerin yoğun olarak yaşadığı bir semtte, Nubar Ozanyan’ın anısına bir pankart asıldı.

tkpml.com sitesinde yer alan açıklamada, “Nubar Ozanyan, 1956 yılında Yozgat’ta doğmuş ve Türkiye Komünist Partisi Marksist-Leninist (TKP-ML) saflarında devrimci bir mücadele yürütmüştür. Nubar Ozanyan Türkiye’de TC faşizmine, Filistin’de İsrail siyonizmine, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan faşizmine, Rojava’da TC faşizmi ve IŞİD gericiliğine karşı savaşmıştır” denildi.

Ozanyan’ın 2017 yılında Suriye’nin Serakaniye şehrinde IŞİD’e karşı savaşırken ölümsözleştiği belirtilerek, “Nubar Ozanyan’ın anısı, sadece Türkiye ve Suriye’de değil, dünya genelinde devrimci çevreler tarafından saygıyla anılmaktadır. Bu anmaların bir parçası olarak, 13 Ağustos 2024 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde, devrimci ve anti-faşistlerin yoğun olarak yaşadığı bir semtte, Ozanyan’ın anısına bir pankart asılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Pankartta Ozanyan’ın “devrimci mücadelesine ve fedakarlığına” vurgu yapıldığı ve onun adının “devrimci dayanışmanın bir sembolü olarak bir kez daha hatırlandığı” belirtildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu