Güncel

Manisa 5 gündür yanıyor!

Manisa'da 5 gündür süren yangın kontrol altına alınamıyor. Gördes'te başlayan yangın Salihli'ye sıçradı; yetersiz müdahale nedeniyle alevler yayılıyor, köyler tahliye edildi, evler yandı.

Manisa’nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta başlayan orman yangını, beşinci gününde halen kontrol altına alınabilmiş değil. Boyalı Mahallesi’nde başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek Salihli’ye kadar yayıldı. Rüzgarın da etkisiyle alevler geniş bir alanda etkili olurken, yangın nedeniyle birçok köy tahliye edildi ve bazı yerleşim yerleri tamamen yandı.

Yangının başladığı andan itibaren bölgeye sınırlı sayıda ekip sevk edilse de, yangın kısa sürede kontrolden çıktı. İlk etapta bölgeye 2 uçak, 3 helikopter ve 8 arazöz gönderildi, ancak yangın hızla büyüdü. 5 uçak ve 13 helikopterin destek verdiği söndürme çalışmalarına karadan da 45 arazöz, 15 su ikmal aracı ve 4 dozerle müdahale ediliyor. Ancak bu müdahaleler, yangının yayılmasını engelleyemedi.

Yangın, özellikle Kayacık ve Kaşıkçı mahallelerinde etkili oldu. Kaşıkçı Mahallesi’ndeki tarım arazilerinde çıkan yangın kontrol altına alınsa da, Boyalı ve Kayacık’taki yangınlar halen sürüyor. Alevlerin tehdit ettiği 20 hanelik Karayakup Mahallesi ile 57 hanelik Yeniköy Mahallesi boşaltıldı. Ancak, Karayakup Mahallesi’ndeki cami dahil tüm evler yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Salihli ilçesine de sıçrayarak Kale, Kemer, Kurttutan ve Hacıhıdır mahallelerine ulaştı. Bu mahallelerdeki halk, eşyalarını ve hayvanlarını güvenli bölgelere taşıyarak köylerini terk etmek zorunda kaldı. Kale Mahallesi’nde bazı evler tamamen yanarken, halk yangının diğer yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak, “Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, tüm ekiplerimiz sahada. Şu anda iki riskli noktamız var. Eğer o noktaları tutarsak, bugün itibarıyla bitireceğiz. Tutamazsak, yangın Gölmarmara ve Yunuslar’a ilerleyecek,” açıklamasında bulundu.

Yangın, beşinci gününde de hız kesmeden devam ederken, yetersiz müdahale ve gecikmeler yangının bu denli büyümesine neden oldu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu