DünyaGüncel

Atina’da 15 Ağustos coşkuyla kutlandı

Yunanistan'ın başkenti Atina’da bir araya gelen Kürt halkı ve devrimci örgütler 15 Ağustos hamlesini kutladı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Kürt halkı ve devrimci örgütler 15 Ağustos Hamlesi’nin 40. yıl dönümünü bir etkinlikle kutladı. Kürdistan Demokratik Kültür Merkezi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, bir araya gelen katılımcılar, ilk olarak açılımın önde gelen komutanlarından Mahsun Korkmaz şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri için saygı duruşunda bulundular.

Kültür merkezi adına konuşma yapan Dılovan, “Kürdistan’da dayatılan imha ve inkar koşullarının yarattığı karanlığı, ilk kurşunu sıkarak halkımızın özgürlüğünün kapılarını sonuna kadar açan ölümsüz komutan Agit ve yoldaşlarını minnet ve saygıyla anıyoruz. Onların izinde zafere kadar soykırımcılara karşı Kürdistan’ın dört parçasında bulunduğumuz her yerde mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, 15 Ağustos Hamlesi’nin 40. yılı için TKP-ML, DKP BÖG ve PYD mesajları okundu. Etkinlik, sinevizyon gösterimi ve Murat Karayılan’ın 15 Ağustos mesajının izlenmesiyle devam etti, ardından halaylar ve sloganlarla gece sona erdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu