Güncel

Kayyım protestosu: Halkın iradesine sahip çıkmak meşru hakkımızdır

Şişhane Meydanı’nda 62 gündür süren nöbette, kayyımlara karşı verilen mücadelenin halkın en doğal ve meşru hakkı olduğu vurgulandı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg (Hakkari) Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet eylemi 62’nci gününde de kararlılıkla devam etti. “Kayyım defol” tişörtleriyle meydanı dolduran direnişçiler, Kürt halkının iradesine yönelik bu gaspı kabul etmeyeceklerini bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirdiler.

Eylemde, “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartları açılırken, sık sık “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş” ve “Kayyım gidecek biz kalacağız” sloganları yükseldi.

Nöbette söz alan DEM Parti Avcılar Eşbaşkanı Doğan Çelik, Kürt halkının iradesine kayyım atanmasına yönelik tepkisini dile getirerek, bu eylemin en meşru hakları olduğunu vurguladı. Çelik, “Kürt halkının dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmemek haksızlıktır. Biz de bu haksızlığa karşı burada duruyoruz, eylemde olmamız en meşru hakkımızdır” dedi.

DEM Parti Sultangazi Eşbaşkanı Rukiye Ekenler de direnişin devam edeceğini belirterek, “Her gün buraya gelip kayyımı kabul etmediğimizi ifade ettik. Bizim mücadelemiz insan onurunu yücelterek yaşamak içindir. Demokrasi, barış ve eşitlik mücadelesi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eylem, yapılan konuşmaların ardından çekilen halaylar ve zılgıtlarla son buldu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu