DünyaGüncel

FHKC’den İşçi Partisi’ne çağrı

FHKC, Birleşik Krallık seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“İçişleriyle sınırlı kalmayıp İsrail işgaline ve Gazze’ye yönelik soykırım savaşına destek gibi dış siyasette alınan pozisyonları da içeren bu politikalar pek çok Britanyalı tarafından reddedildi” sözlerine yer verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“”Muhafazakarların yenilgisi, adil ve hakkaniyetli politikaların benimsenmesi ve sömürgeci yaklaşımdan uzaklaşılması gerektiği konusunda bir ders niteliğindedir. İşçi Partisi liderliğindeki yeni İngiliz hükümeti, özellikle İşçi Partisi’nin geçmişte bölgedeki saldırgan politikaları desteklediği göz önüne alındığında, önceki yanlış yolu düzeltmelidir.

Siyonist işgal güçleri tarafından her gün işlenen katliamlar durdurulmalıdır; dünyanın her yerindeki halkların ve parlamentoların desteği özgürlük ve adalet mücadelemizin önemli bir dayanağıdır””

Açıklamada yeni hükümetinin izlemesi gereken tutuma ilişkin şunlar kaydedildi:

  • Direniş, işgal altındaki her halkın meşru hakkı olduğundan, Filistin direnişinin terör listelerinde sınıflandırılmasını gözden geçirin.
  • İngiltere’deki İsrail şirketlerinin, özellikle de siyonist imha savaşına katkıda bulunan Elbit Systems gibi İsrail silah fabrikalarının çalışmalarını askıya alın.
  • Balfour Deklarasyonu için özür dileyin; Filistin halkına karşı işlenen yüzyılın suçunu telafi etme yolunda ilk adım olarak hatayı kabul edin.
  • Bölgedeki sömürgeci politikaların durdurulması ve özellikle Yemen ve diğer ülkelerde Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki şer eksenine katılmama.”

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu