Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesinde emekçiler toplu sözleşme için eylemde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İzBB) kamu emekçileri, toplu sözleşme görüşmelerinde talepleri için direnişe geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İzBB) kamu emekçileri, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasının üzerine iş bırakmıştı.

İzBB işçileri; sosyal denge tazminatlarının gasp edilmesine, ikramiyelerinin yatırılmamasına karşı eylemlerini sürdürüyor. İzBB’nin Hizmet Binası olarak kullandığı fuardaki hollerde yaptıkları eylem 1 haftadır devam ediyor. Kamu çalışanları eyleme meslek kıyafetleri ile geldiler.

 Yeni dönem sözleşmesindeki sefalet dayatmasına karşı hollerde eylem çağrısı yapan işçiler eylem çağrısının ardından Basmane Kapısı’na yürüdü.
1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, 2 Nolu Şube Başkanı ve KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Nihal Filiz ve Tüm Bel-Sen örgütlenme sekreteri Bülent Türkmen eyleme katıldılar.
Kamu emekçileri belediye yönetiminin karardan dönerek yeniden toplu sözleşme masasına oturmasını talep ediyor.

Ne olmuştu?

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube ile İzBB arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde kamu emekçilerine verilen 14 bin TL olan sosyal denge tazminatı, yasal sınır olduğu 8 bin liraya düşürülmek istendi. Buna itiraz kamu emekçileri yönetimle konuşmak ve duruma tepki göstermek için Belediye Meclisi’ne girmek isteyince polis saldırmıştı.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu