Komünist önder İbrahim Kaypakkaya ölümsüzlüğünün 47. yılında İsviçre’nin Zürih kentinde anıldı. Açılış konuşmasının ardından, Türkiye ve Kürdistan devrim önderleri ve savaşçıları başta olmak üzere, tüm dünyadaki devrim ve komünizm şehitleri için, bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Saygı duruşunun ardından Prolatarya Partisi’nin mesajı okundu. Gönderilen mesajda şunlar ifade edildi:
“Faşist devletler, salgın sürecinde de açıkça görüldüğü gibi tüm işçi sınıfına, köylülere ve emekçilere düşmanlığını, açıkça göstermiş, bir yandan ” evde kal” çağrısı yaparken diğer yandan” çarklar dönmeli” diyerek emekçiler çalışmaya zorlanmaktadır. İşçi sınıfına ” virüs mü, işsizlik, yoksulluk, açlık mı?” ikilemi dayatılmıştır. Salgın, fırsata çevrilerek gerek Türkiye’de infaz düzenlemelerinin tezatlığı ve gerekse kadınların evde kalarak daha çok baskıya ve katliama uğratıldığı dile getirilmiştir”
Mesajda ayrıca İbrahim Kaypakkaya’nın ideolojisinin ‘dogmatizmden uzak, doğru ve bilimsel’ olduğu bir kez daha vurgulandı.
Hemen ardından, MKP’nin yaptığı açıklamada, İbrahim Kaypakkaya’nın, devrimci yaşam ve mücadelesi, ideolojik görüşleri noktasında, birçok detaya değinilerek, sürecin, birlikte ortak işler yapmada ne kadar önemli olduğuna öne çıkartıldı.
Açıklamada: “18 Mayıs’ın, Türk devleti şahsında emperyalizmin, komprador bürokrat kapitalizmin, feodalizmin ve tüm dünya gericiliğinin, komünizmi kazanma azmiyle direnen, ser verip sır vermeyen proletaryanın öncü önderlerinden, İbrahim Kaypakkaya şahsında Enternasyonal Proletaryanın önünde acizleşerek diz çöktüğü tarihi bir gündür” denildi.
Hemen ardından HPG ve MKP’nin hazırladığı iki sinevizyon gösterimi yapıldı ve diğer devrimci örgütlerden, HBDH ve MLKP’nin gönderdikleri mesajlar okundu.
Daha sonra anma kısa bir müzik dinletisiyle sonlandırıldı.